Mor og søn på stranden

De 5 bedste badebyer på Tenerife | Hvilken skal du vælge?

Klaus Bork Hansen
Vidste du, at Tenerife er den største af De Kanariske Øer? Den spanske ø er en perle for dig, der søger sol, fantastiske strande og afslapning året rundt. Og så byder Tenerifes vartegn, vulkanen Teide på enestående naturoplevelser med spektakulære vandreruter og panoramaudsigter. Læs om 5 badebyer på Tenerife.

Jeg har selv besøgt Tenerife flere gange med familien og været øen rundt. Det særlige ved Tenerife er den fede fornemmelse, at lige meget hvor på øen, du befinder dig, så kan du se op på vulkanen Teide. Jeg kan varmt anbefale at holde ferie på Tenerife.

Se aktuelle priser på rejser til Tenerife her:

Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Når du skal vælge din ideelle badeby, kan du overveje, om den skal være livlig, afslappet, familievenlig eller en skjult perle. Du får herunder en beskrivelse af de udvalgte badebyer på Tenerife. Så tænker du “Hvor skal du bo på Tenerife?” – får du hermed inspiration dertil og ligeledes til Tenerifes bedste strande.

Playa de las Américas – Populær strandby med natteliv

Stranden ved Playa de Las Americas
Playa de las Américas er en af de største og mest livlige byer på Tenerife. Den er kendt for sit pulserende natteliv og sin tiltrækning af festglade turister. Byen tilbyder en energisk atmosfære med mange muligheder for at feste i natten.

Byen byder også på shopping, restauranter og caféer. Det er et ideelt sted for dig, der ønsker at kombinere strandferie med byens livlige nattescene.

Hvor ligger Playa de las Américas?

Playa de las Américas ligger på Tenerifes sydkyst, tæt på feriebyen Costa Adeje. Denne kyststrækning er kendt for sit varme klima, og er et af de mest solrige områder på øen.

Strande i Playa de las Américas

Playa de las Américas er kendt for sine store strande med fint, blødt sand, bølgebrydere og lavt vand, hvilket gør dem velegnede for både børn og voksne. Vandet her er ideelt til svømning, og strandene er veludstyrede med strandbarer, caféer og restauranter.

Hvad skal du se i Playa de las Américas?

  • Veronicas Strip − Natteliv og fest
    Dette område er hjertet af byens natteliv, fyldt med barer, natklubber og feststeder, hvor musikken spiller til langt ud på natten.
  • Golf Las Américas − Golfbane med udsigt
    En populær golfbane, der tiltrækker både lokale og besøgende, hvor du kan spille golf med udsigt over havet.
  • Piramide de Arona − Imponerende teater
    Et stort teater, der byder på fantastiske shows inklusive flamenco og andre kulturforestillinger.

Du skal rejse til Playa de las Américas, hvis du foretrækker denne ferietype:

Playa de las Américas er til dig, som elsker natteliv og fest. Men også til dig, der foretrækker en aktiv ferie, og som vil nyde gode strande med mange muligheder for vandsport.

Se billige rejser til Playa de las Américas

(Er der ingen tilbud? Så er der desværre ingen tilbud i Travelmarkets chartersøgemaskine de næste tre måneder.)

Sunwing Fañabé Beach
Playa de las AmericasSunwing Fañabé BeachSpanien (7 nætter)2-værelses lejlighed uden balkon
3.845,-Vælg
Coral Compostela Beach Golf
Playa de las AmericasCoral Compostela Beach GolfSpanien (7 nætter)1-værelses lejlighed med skråvægge uden balkon/terrasse
3.845,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere alternativer? Se udvalget af rejser til Playa de las Américas i din ferie.

Los Cristianos – Rolig og familievenlig strandby

Stranden ved Los Cristianos
Los Cristianos er en hyggelig by på Tenerifes sydkyst, og den er kendt for sin afslappede atmosfære. Det er et populært rejsemål for familier og ældre, der søger en rolig badeferie.

Byen har et bredt udvalg af restauranter og butikker. Den har også et charmerende havneområde, hvorfra du kan tage på bådture eller sejle ud til den smukke ø, La Gomera.

Omgivelserne omkring Los Cristianos byder på rolige strande og udsigt til vulkanen Teide.

Hvor ligger Los Cristianos?

Los Cristianos ligger på Tenerifes sydkyst, og er nærmest smeltet sammen med Playa de las Américas. Byens beliggenhed gør den til et solrigt og varmt sted, hvor vejret er stabilt året rundt.

Strande i Los Cristianos

Los Cristianos har flere strande med lavt, roligt vand, der er perfekte for familier. Playa de Los Cristianos er en populær strand og den mest kendte strand. Den har mange faciliteter som restauranter og strandbarer.

Hvad skal du se i Los Cristianos?

  • Havnen i Los Cristianos − Afslapning ved kysten
    Havnen er ideel til en rolig gåtur eller en bådtur til andre øer som La Gomera.
  • Monkey Park − Dyrepark med primater
    En sjov udflugt for familier, hvor du kan opleve forskellige dyrearter tæt på.
  • Los Cristianos Marked − Lokalt marked
    Et travlt marked, hvor du kan købe alt fra souvenirs til lokale specialiteter.

Du skal rejse til Los Cristianos, hvis du foretrækker denne ferietype:

Los Cristianos er til dig, som søger en afslappet badeferie i rolige omgivelser – og med mulighed for hyggelige bådture og børnevenlige strande på Tenerife.

Se billige rejser til Los Cristianos

Se rejser til Los Cristianos i din ferie.

Costa Adeje – Livlig og familievenlig badeby

Playa del Duque stranden
Costa Adeje er en større og livlig by på Tenerife. Den er populær for sin kombination af luksus og afslappende atmosfære. Byen tiltrækker besøgende på grund af dens mange feriesteder og brede udvalg af aktiviteter, især for familier.

Her kan du finde et væld af restauranter, butikker og et energisk natteliv. Det er også muligt at få eksklusive shoppingoplevelser og nyde mange fine spisesteder.

Costa Adeje er omgivet af smukke strande og grønne områder, hvilket gør det til et ideelt sted for både strandferie og naturoplevelser.

Hvor ligger Costa Adeje?

Costa Adeje ligger på Tenerifes sydkyst, hvor solen er mere stabil og vejret varmt året rundt. Sydkysten er kendt for at være den mest solrige del af Tenerife. Den store by Playa de las Americas ligger tæt på, hvilket gør Costa Adeje til et let tilgængeligt rejsemål.

Strande i Costa Adeje

Costa Adeje har flere smukke strande med det fine, gyldne sand og lave vand, hvilket gør dem perfekte til børnefamilier. Playa del Duque og Playa de Fañabé er blandt de mest populære strande i området. Begge strande byder på rolige forhold, mange forskellige vandsportsaktiviteter samt strandbarer, hvor du kan slappe af.

Jeg har selv boet ved Playa de Fañabé i Costa Adeje. Det er et dejligt sted, hvor der er stille og roligt – helt ideelt til børnefamilier.

Hvad skal du se i Costa Adeje?

  • Siam Park − Kæmpe vandland
    Min familie og jeg har besøgt Siam Park. Det er et fantastisk sted, som jeg klart vil anbefale! Vandlandet er et af de mest populære på Tenerife, og tiltrækker både børn og voksne med sine store vandrutsjebaner og områder til afslapning. Vandlandets bølgebad med tilhørende kunstige strand er ca. 200 meter bred.
  • Aqualand − For familier med børn
    Et mindre – men stadig sjovt vandland, ideelt til en dag med familieaktiviteter tæt på byen.
  • La Caleta − Hyggelig fiskerby
    En nærliggende fiskerby, hvor du kan nyde lokale fiske- og skaldyrsretter, kun en kort gåtur fra centrum af Costa Adeje.

Du skal rejse til Costa Adeje, hvis du foretrækker denne ferietype:

Costa Adeje er til dig, som ønsker en familievenlig ferie med masser af aktiviteter, gode shoppingmuligheder, afslappende strandliv og med mulighed for et energisk natteliv.

Se billige rejser til Costa Adeje

(Er der ingen tilbud? Så er der desværre ingen tilbud i Travelmarkets chartersøgemaskine de næste tre måneder.)

BLUESEA Apartamentos Callao Garden
Costa AdejeBLUESEA Apartamentos Callao GardenSpanien (7 nætter)Lejlighed
3.969,-Vælg
Aparthotel Neptuno Costadeje
Costa AdejeAparthotel Neptuno CostadejeSpanien (7 nætter)Lejlighed
4.309,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere alternativer? Se udvalget af rejser til Costa Adeje i din ferie.

Puerto de la Cruz – Charmerende by med frodig natur

Puerto de la Cruz med Multi Tienda Martianez
Puerto de la Cruz er en mindre og rolig by på den nordlige del af Tenerife. Den er kendt for sin afslappende atmosfære og smukke natur. Byen tiltrækker besøgende, der søger en autentisk oplevelse væk fra det mere turistede sydlige Tenerife.

I Puerto de la Cruz kan du nyde et væld af lokale restauranter og små butikker i de charmerende, historiske gader. Byens stemning er her langt mere traditionel end på de turistede feriesteder.

Byen er omgivet af frodig natur med parker og grønne områder, hvilket giver en dejlig kontrast til de mange strande på Tenerife.

Hvor ligger Puerto de la Cruz?

Puerto de la Cruz ligger på Tenerifes nordkyst, og er omgivet af grønne bjergskråninger. Den nordlige del er generelt lidt køligere og grønnere end sydkysten. Det er på grund af mere vind og flere skyer, hvilket gør det til et attraktivt sted for dig, der ønsker mildere temperaturer.

Strande i Puerto de la Cruz

Playa Jardin set oppefra
Strandene ved Puerto de la Cruz er mere naturlige og sorte på grund af vulkansk sand. Playa Jardín er byens hovedstrand, og er kendt for sit imponerende landskab med eksotiske planter, smukke haver og rolige bølger.

Hvad skal du se i Puerto de la Cruz?

  • Botanisk Have − Frodig have med eksotiske planter
    En fantastisk botanisk have fyldt med tropiske planter, der er ideel til en afslappende gåtur.
  • Plaza Charco − Traditionel plads
    Byens centrum, hvor du kan opleve den lokale atmosfære. Her finder du også hyggelige caféer og mange restauranter.

Du skal rejse til Puerto de la Cruz, hvis du foretrækker denne ferietype:

Puerto de la Cruz er til dig, som ønsker en rolig ferie. Og til dig, som nyder at opleve frodig natur, og som sætter pris på traditionel kanarisk kultur og autentiske oplevelser.

Se billige rejser til Puerto de la Cruz

(Er der ingen tilbud? Så er der desværre ingen tilbud i Travelmarkets chartersøgemaskine de næste tre måneder.)

La Quinta Park
Puerto de la CruzLa Quinta ParkSpanien (7 nætter)1-værelses lejlighed med begrænset havudsigt
2.395,-Vælg
Coral Teide Mar
Puerto de la CruzCoral Teide MarSpanien (7 nætter)1-værelses lejlighed mod poolområdet
2.695,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere alternativer? Se udvalget af rejser til Puerto de la Cruz i din ferie.

Los Gigantes – Smukke klipper og afslapning

Los Gigantes klipperne
Los Gigantes er en mindre og rolig ferieby på Tenerifes vestkyst. Den er kendt for sine imponerende klippeformationer, som byen er opkaldt efter. Den afslappede atmosfære og det smukke landskab gør den til et populært rejsemål for dig, der søger ro og naturskønne oplevelser.

Der er gode restauranter og lokale butikker i byen, og atmosfæren er mere tilbagelænet og afslappet end i de større byer på Tenerife.

Byen er omgivet af høje klipper og det blå Atlanterhav, som giver en fantastisk udsigt og mange muligheder for bådture.

Hvor ligger Los Gigantes?

Los Gigantes ligger på Tenerifes vestkyst, hvor de imponerende klippeformationer “Acantilados de Los Gigantes” strækker sig ud i havet. Vestkysten er lidt mere fredelig end sydkysten, men stadig varm og solrig.

Strande i Los Gigantes

Strandene i Los Gigantes er sorte sandstrande med mørkt lavasand med en del sten.

Hvad skal du se i Los Gigantes?

  • Acantilados de Los Gigantes − Imponerende klipper
    Disse kæmpe klippevægge, der rejser sig op til 600 meter over havet, er byens hovedattraktion.
  • Bådture til delfin- og hvalsafari
    Los Gigantes er kendt som et af de bedste steder på Tenerife at tage på bådture for at se delfiner og hvaler.
  • Marina Los Gigantes − Hyggelig havn
    Byens havn er ideel til en afslappende gåtur, og herfra kan du tage på forskellige bådudflugter.

Du skal rejse til Los Gigantes, hvis du foretrækker denne ferietype:

Los Gigantes er til dig, som søger en rolig ferie med naturskønne omgivelser, og som vil nyde bådture for at spotte dyrene i havet.

Se billige rejser til Los Gigantes

(Er der ingen tilbud? Så er der desværre ingen tilbud i Travelmarkets chartersøgemaskine de næste tre måneder.)

Apartamentos Los Dragos del Sur
Los GigantesApartamentos Los Dragos del SurSpanien (7 nætter)Lejlighed
4.259,-Vælg
BLUESEA Lagos de Cesar
Los GigantesBLUESEA Lagos de CesarSpanien (7 nætter)All inclusiveStandard Junior Suite
5.319,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se flere alternativer? Se udvalget af rejser til Los Gigantes i din ferie.

Læs også: De 10 bedste seværdigheder på Tenerife.
Læs også: De bedste strande på Tenerife

Fotos:
Mor og søn på stranden © NeonShot / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Stranden ved Playa de Las Americas © miracsaglam / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Stranden ved Los Cristianos © LUNAMARINA / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Playa del Duque stranden © Dark_Eni / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Puerto de la Cruz med Multi Tienda Martianez © Balate Dorin / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Playa Jardin set oppefra © neirfy / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Los Gigantes klipperne © jackmalipan / iStock / Getty Images Plus via Getty Images



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.