Artiklen er sponsoreret af Billund Lufthavn
Men først hopper vi på toget, der på kun 15 minutter bringer os fra den enorme Frankfurt Flughafen ind til hovedbanegården.
Medbringer du blot en kabinekuffert, kan du altså smutte fra Billund til centrum af Frankfurt på kun et par timer.
Tysklands Manhatten
Frankfurt er en gammel by, men er vinklen den rigtige, kan du allerede ved indflyvningen få en god idé om, hvorfor byen også kaldes Tysklands Manhatten. De mange skyskrabere giver byen en meget karakteristisk skyline, der ikke findes mange andre steder i Europa.
Det er især de mange banker, der bebor de høje huse, fx Den Europæiske Centralbank og Deutsche Bank. Ved du i øvrigt, hvad Deutsche Banks to karakteristiske tårne kaldes i folkemunde? De kaldes naturligvis Debit og Kredit!
Frankfurts status som finansby er forresten ikke ny. Allerede i 1200-tallet sørgede jødiske bankierer for at gøre Frankfurt til et finansielt centrum. Siden måtte jøderne tage til takke med at bo i en ghetto, hvorfra de alle blev deporteret under 2. verdenskrig..
Bliver vi lidt i fugleperspektivet, ser man fra oven straks konturerne af byens udstrækning i middelalderen. De gamle voldanlæg ligger som en grøn cirkel af parker rundt om de snævre gader og gyder.
På byens centrale plads kan man beundre det smukke rådhus Römer, som er over 600 år gammelt. Eller det vil sige, facaderne er. Som så mange andre byer i Tyskland blev Frankfurt bombet under 2. verdenskrig, så kun murene stod tilbage. Bag facaderne ligger moderne huse og kontorer.
Rimer Frankfurt på den ene side på finans, så rimer den på den anden side på kultur. Langs med Main-floden i området Museumsufer i det centrale Frankfurt ligger næsten 40 forskellige museer. De mest kendte er Schirn Kunsthalle og Städel Museum, der begge i år viser store, verdensberømte kunstnere som Renoir og Chagall. Og elementkøkkenet? Det kan du finde på Museum Angewandte Kunst.
Shopping
Er du ikke typen, der straks køber en Museumsuferticket og tager på museummarathon langs med Main-floden, så kigger du måske i stedet efter gode steder at shoppe.
En af de gode ting ved Frankfurt er, at byen i virkeligheden består af mange, små byer, som med tiden er vokset sammen. Så ud over den klassiske og historiske bydel ved Main-flodens breder, kan det anbefales at besøge Brückenviertel i Sachsenhausen og Berger Strasse ved Bethmann parken og Den Kinesiske Have.
I gaderne ved Brückenstrasse finder du en masse små butikker med lokale designere, bæredygtigt tøj og genbrugsbutikker. Hér er der langt til de store kædebutikker og stormagasiner.
Og når du har shoppet færdig, MÅ du et smut forbi Bizziice, som serverer Frankfurts vel nok bedste is, lavet af naturlige råvarer og med et stort udvalg. Er du kaffetrængende, så hedder stedet Schiffercafé eller Café Mola – sidstnævnte er udstyret med 50’er look og tyrkiske specialiteter.
Vælger du i stedet Berger Strasse ved Bethmann parken, kan du ofte opleve en markedsdag. Helt sikkert kan du besøge en masse butikker, hvor ejeren selv står bag disken og kan råde og vejlede på bedste vis. Kaffepausen? Den foregår på Wackers Kaffee – Frankfurts traditionelle kafferisteri på Kornmarkt.
Når man sælger sin sjæl til Djævlen…
De fleste kender nok udtrykket at sælge sin sjæl til Djævlen. Altså at indgå en uhellig pagt med ondskaben for at opnå noget, der er særligt værd at begære; penge, særlige evner, en kvindes hjerte… Fortsæt selv.
Prisen for pagten med Djævlen er evig forvisning til Helvede efter døden. Dette klassiske dilemma blev udødeliggjort af Tysklands største forfatter og Frankfurt-fødte Johann Wolfgang von Goethe i mesterværket Faust. Goethe er uden sammenligning en af europæisk litteraturs største forfattere. Hans IQ var efter sigende på 210!! – og selvfølgelig er der et museum om ham i hans føde- og barndomshjem.
I april i år åbnede der i tilgift et Museum om Den Tyske Romantik ved siden af Goethe-Haus. Det giver god mening, da Goethe var én af romantikkens fædre. Bygningen i sig selv er en arkitektonisk perle. Alene den helt blå ”Himmeltrappe”, der ser ud til at fortsætte evigt, gør museet et besøg værd. Museet kan naturligvis besøges helt uden at indgå en djævlepagt – nogle få Euro i entré rækker.
Æblevin med grøn sovs!
Frankfurt ligger lunt i svinget i forhold til vinområder. De knasende sprøde Rhieslingvine produceres især i Rheingau lidt mod vest, og der er heller ikke langt til den sydlige vinrute. Men de lokale foretrækker en anden specialitet, nemlig æblevin. Om sommeren er den dejligt forfriskende, om vinteren drikkes den varm og krydret.
Adskillge æblevinbarer lokker med de velsmagende dråber, og det er næsten kriminelt at tage hjem uden i det mindste at have smagt den lokale ”trylledrik”, der i øvrigt findes i et utal af variationer.
Har du først fået et glas æblevin i hånden, kan du lige så godt gå hele vejen og få lidt spiseligt til. Og her i byen spiser man altså grøn sovs til sin æblevin! Bevares, der hører også kartofler og æg til, men sovsen kan ikke fraviges og serveres udelukkende i Frankfurt. Den kolde sovs består nemlig af krydderurter, der skal være sået og høstet i Frankfurt. Velbekomme!
Spis, drik og nyd livet
Har du haft en travl dag på museum eller med at besøge små, lokale butikker, så melder den store sult sig helt sikkert på et tidspunkt. Og så er Frankfurt ikke det værste sted at blive sulten. Der er et anseeligt udbud af gode restauranter, for det er vel Europas pengeby nr. 1 vi taler om!
Skal det være lokalt i den gode ende, så går vejen ad Daheim i Lorsbach-dalen. Det traditionelle køkken laver mad, som vores mor lavede den. Æblevin er naturligvis også på kortet, og stedet oser i det hele taget af lokal stolthed og charme.
Bliver du på den nordlige side af Main og sigter efter et internationalt køkken, så gå ind hos Magarete i Braubachstrasse tæt på de smukke bindingsværkshuse på Römerberg. Menuen er international, leverandørerne så vidt muligt lokale og regionale.
Vil du følge i bankefolkenes fodspor, så er Oosten ved Den Europæiske Centralbank en god mulighed. Udover god mad finder du både en Biergarten og et flot kig på Frankfurts skyline.
Synes du, det er for tidligt at slutte dagen, kan du fx besøge rooftop-barerne City Beach eller Hotel Ruby Louise. Er vejret mere til indendørsbarer, så er The Kinly Bar, Tiny Cup, Die Rote Bar og Chinaski gode steder at søge ly.
Frankfurt er meget mere end Centralbank og finansfolk. Tag selv et kig på den charmerende by ved Main-floden.
Hvor ofte flyver Lufthansa fra Billund til Frankfurt?
Lufthansa flyver fra Billund fire gange dagligt, og du kan bestille billetter på Lufthansa.com.
Bestil billetter på Lufthansa.com
Bestil billetterne direkte på Billund Lufthavns hjemmeside
Fotos:
Topfoto: Skyline © #visitfrankfurt, David Vasicek
Fire unge sidder udenfor – Liebighaus Skulpturensammlung © #visitrheinmain, David Vasicek
Lohrberg – udsigt til Tysklands Manhatten © #visitfrankfurt, Holger Ullmann
På cykler – Frankfurt Höchst © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Torv – Neue Altstadt Frankfurt © #visitrheinmain, David Vasicek
Æblevin med grøn sovs! Apfelweinrestaurant Sachsenhausen © #visitrheinmain, David Vasicek
Udsigt fra skovtårn – Goetheturm © #visitrheinmain, David Vasicek
Jeg rejser ofte ud af Frankfurt på videre rejser ud i Europa, både byen og lufthavnen tiltaler mig meget
Lufthansa flyver 4 gange dagligt fra Billund
Hej Palle
Mange tak for dit svar. For at deltage i konkurrencen, bedes du dog besvare spørgsmålet i formularen på denne side.
På forhånd tak og held og lykke.
De bedste rejsehilsner Birgitte, Travelmarket
Lufthansa flyver 4 ganga dagligt fra Billund til Frankfurt
Luffthansa flyver 4 ganae dagligt
Hej Mogens
Mange tak for dit svar. For at deltage i konkurrencen, bedes du dog besvare spørgsmålet i formularen på denne side.
På forhånd tak og held og lykke.
De bedste rejsehilsner Birgitte, Travelmarket
Lufthansa flyver fra Billund fire gange dagligt
Hej Jacob
Mange tak for dit svar. For at deltage i konkurrencen, bedes du dog besvare spørgsmålet i formularen på denne side.
På forhånd tak og held og lykke.
De bedste rejsehilsner Birgitte, Travelmarket