En kvinde i hvidt tøj og bredskygget hat smiler, mens hun står ved rækværket på et krydstogsskib med havet i baggrunden.

Krydstogtsferie fra A til Å – Få svar på dine spørgsmål om krydstogter

Travelmarket
For den der aldrig før har vovet sig ud på bølgen den blå i længere tid, kan det være rart at vide lidt om, hvordan livet til søs former sig på et krydstogt. Derfor vil vi her fortælle dig lidt om hvordan det er at være på krydstogtsferie.

Læs også: Overvejer du krydstogt? Her får du gode råd fra tre eksperter
Læs også: Hvad koster krydstogter? Find svaret her
Læs også: Krydstogt i Caribien – Hvorhen, hvordan, hvornår m.m.

Den typiske krydstogtsferie i dag er på 7 dage. På enkelte destinationer dog op til 13 dage eller mere. Mange kombinerer en uge til søs med en ekstra uge i land enten ved at købe en færdig pakkeløsning eller som et eget arrangement.

Livet ombord på et krydstogtskib

Det typiske krydstogtskib i dag er som et flydende hotel – og ikke et hvilket som helst. Her er nemlig ikke blot en kahyt med seng og bord, men også et righoldigt udbud af forlystelser til fri afbenyttelse.

I et orgie af imponerende udsmykning vandrer du omkring blandt butikker, restauranter, kasinoer, natklubber, teatre med danseshows og anden underholdning. Er du træt af kanalerne på dit eget kahyts-tv, går du i stedet i den lokale biograf.

Maden er som regel lækker og varieret. Der er rigeligt af den, og den er gratis. Kun vin, øl og alkohol samt drikkepenge betaler man selv.

Nu tager du vel næppe på krydstogtsferie for at opholde dig indendørs, selvom interiøret er nok så luksuøst. Du vil naturligvis nyde solen på dæk, mærke den lune vind og i dybe drag inhalere den friske, salte havluft. Selvfølgelig kan du også det. Store svømmebassiner på dækket omkranset af liggestole står til din rådighed.

Skulle vejret en dag undtagelsesvis være lidt køligt, hopper du i jacuzzi’en eller benytter den indendørs svømmepøl. Husk dog på ikke kun at få vand på kroppen. Også din væskebalance skal du tænke på, når solen bager. Ingen problemer her. Villige bartjenere piler omkring på dækket klar til at opfylde dit mindste ønske, også selv om det kun er vand.

Bliver du syg på din krydstogtsferie, er der et lille, men veludrustet skibshospital med læger og sygeplejersker, der kan hjælpe dig med det meste. I nødsituationer har man mulighed for at foretage mindre operationer.

Skal man være søstærk for at tage på krydstogt? Nej, medmindre du er meget sart og fra tidligere erfaringer ved, at du meget let bliver søsyg, så behøver du ikke frygte søsygens kvaler.
Moderne krydstogtskibe er nemlig udstyret med stabilisatorer, som neutraliserer det meste af en urolig sø. Desuden følger skibets kaptajn nøje med i de lokale vejrmeldinger og lægger om nødvendigt kursen uden om en evt. tropisk storm.

Når du går i land

Rejseplanen for de fleste krydstogter indbefatter en eller to ‘sødage’.

På den øvrige del af krydstogtet anløber skibet en ny havn hver dag. Typisk ankommer man tidligt om morgenen og sejler igen sidst på eftermiddagen. Du har således rige muligheder for at stifte bekendtskab med fremmede byer og kulturer via de arrangerede udflugter. Eller du kan vælge en dasedag ved stranden, hvor du måske får lyst til at snorkle i det azurblå vand blandt farvestrålende saltvandsfisk.

I visse af havnene, de såkaldte ‘freeports’, kan du handle forskellige mærkevarer, guld- og ædelstenssmykker m.m. til rimelige priser uden afgift.

Fotos:
Foto © istockphoto / BraunS

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.