Jeg har samlet nogle tips til jer, der gerne vil på en dejlig parferie, men som også gerne vil gøre det til en fornuftig pris og stadig have plads i budgettet til at have det sjovt.
Lav aftaler hjemmefra
Det første og vigtigste I kan gøre, før I tager afsted på jeres dejlig parrejse, er at aftale, hvordan I skal bruge jeres penge på ferien.
Tal om, hvor mange penge I kan bruge alt i alt, hvad I skal bruge penge på, og hvor meget I kan bruge hver især.
Hvis I ikke har fællesøkonomi hjemme, behøver I jo heller ikke have det på jeres rejse – det er helt op til jer selv, hvordan I vælger at gøre det.
Det kan lyde simpelt at finde ud af, men det er det faktisk ikke. Og selvom at det kan virke noget uromantisk med sådan en pengesnak, så er det meget bedre at tage den allerede derhjemme, så I ikke risikerer at komme til at diskutere det, mens I står nede i sydens sol.
Og husk at gå på kompromis. Det er om noget nøglen til at have en dejlig rejse som par.
Pak mindre og dermed billigere
Det er efterhånden blevet sådan, at du ved nogle flyselskaber skal betale ekstra, hvis du skal have andet end håndbagage med på din rejse.
Derfor vil det være alletiders, hvis du og din elskede kan nøjes med at pakke i én kuffert foruden jeres håndbage – eller at I helt kan nøjes med at have håndbagage med.
Hvis I blot skal være væk i en uges tid, så kan det være nok for jer, at I begge har en trolley eller en stor rygsæk til at pakke i. Trolleyer og rejserygsække kan tit tages med som håndbagage (på flyselskabernes hjemmesider kan du undersøge, hvor stor din håndbagage må være).
Når I pakker, kan I spare på pladsen i tasken, hvis I har shampoo, sæbe og tandpasta med, som I begge to kan bruge.
Tips til romantisk men billig mad på rejsen
Selvfølgelig skal I på restaurant og spise en lækker middag i stearinlysenes skær. Men I behøver ikke at gøre det alle aftenerne på jeres ferie. Restaurantbesøg – og måske flere om dagen – koster rigtig mange penge.
Noget af det mest romantiske I kan gøre, hvis I skal spare penge på frokosten, er at lave en picnic med lokale delikatesser.
Gå ned i det lokale supermarked eller på markedet og køb et brød, lidt frisk frugt, ost og pølse eller måske oliven og pesto samt en flaske vin eller lækker juice. Tag det med jer til stranden eller hen i en park, og nyd det der. Gem den mad, der bliver tilovers, så I har den, når I bliver sultne igen.
Noget af det samme kan I gøre med aftensmåltider. I kan købe take-away i stedet for restaurantmad. I Firenze kan du for eksempel købe en pizza til at tage med jer for 5-6 €, mens samme pizza koster meget mere, hvis I spiser den på restauranten.
Find jer så et rigtig godt spot med god udsigt til enten smuk natur eller en stor seværdighed, og sid der og spis jeres mad. Så bliver en take-away pizza faktisk til lidt af et festmåltid. Måske er I endda kun lidt sultne, hvis I har spist en stor frokost. Og så kan I nøjes med at dele en pizza, i stedet for at købe to.
En anden måde at spise billigt på er, hvis I vælger at bo i en ferielejlighed med køkken – eventuelt igennem Airbnb.
Begge steder kan I selv lave mad, hvilket er billigere end at spise ude hver dag.
Jeg holder selv meget af at handle ind på de lokale markeder og i supermarkeder, der blandt andet har mange andre varer, end dem vi kender i Danmark. Lav maden sammen, og drik et glas god vin til. Det er virkelig hyggeligt.
Dog skal I naturligvis forkæle jer selv med en god middag på restaurant et par aftner, så I rigtig kan mærke, at I er på ferie.
Vin, øl og drinks koster rigtig mange penge, også når I er ude at rejse. Derfor er det et godt sted at skære ned, hvis I gerne vil undgå at bruge for mange penge.
Selvfølgelig kan I godt købe øl eller vin til maden, men I kan jo nøjes med ét glas vin eller øl i stedet for at købe store flasker.
I kan jo også købe en flaske vin med op på hotelværelset. Så kan I tage jer et glas, når I er tilbage på hotellet om aftenen, og så nøjes med vand eller sodavand til maden.
Billige oplevelser og attraktioner
I stedet for at købe dyre ture igennem rejsebureauer eller på hotellerne, så er det nemt og billigt at arrangere det selv.
I rigtig mange byer rundt om i Europa er der lokale guider, der viser turister rundt i deres by ganske gratis.
Hvis I gerne vil på museer på jeres parferie, så har rigtig mange museer dage med gratis entré. Desuden har mange nationalmuseer og nationalgallerier gratis entré året rundt.
Teatre har også dage, hvor det er billigere at komme ind og se en forestilling. Desuden er det en god idé at gå ind på teateret et par timer før aftenens forestilling begynder og spørge om, om de har restbilletter, som de sælger billigere. Det er der nemlig mange teatre, der har.
Souvenirs – tænk dig nu om
Åh, hvor kan vi alle let komme til at købe alle mulige ting og sager, som vi syntes, var noget så fine, mens vi stod og kiggede på dem på det lokale marked i sydens sol. Men når vi kommer hjem, så kan glansen godt være gået af vasen, pyramide-figuren eller den utroligt spraglede dug.
Lad være med at købe dig fattig i ting og sager, som du alligevel ikke vil bruge derhjemme. Køb gerne souvenirs, som kan minde jer om de romantiske oplevelser på rejsen.
Jeg køber selv ofte kogebøger med hjem fra mine rejser. Det er nemlig så dejligt at kunne genskabe feriernes madoplevelser hjemme i Danmark, som jeg nød sammen med min mand i det store udland.
Det er dejligt at rejse som par, og det giver jeg gode råd om i dette blogindlæg.
Læs også: Romantisk storbyferie | Her er 15 romantiske storbyer i Europa
Fotos:
Topfoto © istockphoto / vgajic
Planlægning © istockphoto / vgajic
Let bagage © istockphoto / Thomas_EyeDesign
Picnic © istockphoto / skynesher
Madlavning © istockphoto / SolisImages
Byvandring © istockphoto / stevecoleimages
Skriv et svar
Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *
Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.