Palm Jumeirah - set fra luften

Seværdigheder i Dubai | 16 ting du bare MÅ opleve

Thiamka Margrethe Pedersen
Stor, større… Dubai! Vidste du, at Dubai både er en by og et såkaldt emirat i De Forenede Arabiske Emirater? Her får du kulturelle- og storslåede oplevelser, og Dubai er kendt for imponerende skyskrabere, luksuriøs shopping og innovativ arkitektur. Læs om 16 seværdigheder i Dubai, som du bare MÅ opleve!

Uanset om du er til kultur, arkitektur, eventyr, strandliv eller shopping har Dubai mange seværdigheder og store attraktioner at byde på for enhver rejsende.

Og så er der altid noget nyt og STORT på vej i Dubai. Fx åbner nu også Verdens højeste hotel, Ciel Dubai Marina i slutningen af 2024 med en højde på hele 365 meter. Så ja: “Stor, større… Dubai”. Det vidner indholdsfortegnelsen herunder også om:

Se aktuelle priser på rejser til Dubai:

Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Burj Khalifa – Verdens højeste bygning

Mor & søn oppe i Burj Khalifa med udsigt bag sig

Skyskraberen Burj Khalifa er en uundgåelig- og nok også største attraktion i Dubai med dens skinnende facade af glas og stål. Med sine 828 meter rager Verdens højeste bygning op over byen, og det tager kun under et minut at tage elevatoren op på 124. etage. Denne etage udgør sammen med 125. etage observationsdæk, hvor du nyde den spektakulære og fantastiske udsigt over Dubai.

Når du besøger ikoniske Burj Khalifa, får du også mulighed for at lære om bygningens historie og teknologiske vidundere. Burj Khalifa ligger centralt i Downtown Dubai, og der er nem adgang med metroen. Det anbefales at købe billetter i forvejen for at undgå kø.

Jeg har selv været oppe i Burj Khalifa, da det for min familie og jeg var et must see. Og det måtte siges at være en nervepirrende og uforglemmelig oplevelse. Sikke en udsigt!!

Henvender sig til: Alle
Transport: Metro til Burj Khalifa/Dubai Mall Station
Adresse: 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd, Dubai
Værd at vide: Billetter kan købes online

Køb din billet til Burj Khalifa her

Burj Al Arab – Verdens eneste 7******* hotel

Smilende familie står foran oplyste Burj Al Arab om aftenen

Burj Al Arab er en af de mest ikoniske og genkendelige bygninger i Dubai med dets unikke sejlform. Det er Verdens eneste syv-stjernede hotel, og dermed et af verdens dyreste og mest ekstravagante. Hotellet er så luksuriøst, at det kun består af kæmpestore suiter.

Selvom det primært er for hotellets gæster, kan besøgende nyde en drink i hotellets Skyview Bar, eller spise på en af restauranterne. Det 321-meter høje hotel ligger på en lille kunstig ø tæt på Jumeirah Beach, og er forbundet til fastlandet via en bro.

Jeg har selv kun stået udenfor den imponerende bygning en mørk aften og nydt synet af den ikoniske bygning, som var flot oplyst. Og imens kørte kæmpestore, flotte biler i pendulfart over broen til og fra hotellet.

Henvender sig til: Par – og dig, der elsker luksus
Transport: Taxi er den bedste måde at komme til Burj Al Arab
Adresse: Jumeirah St, Dubai
Værd at vide: Reservation er nødvendig for at besøge restauranter og barer. Officielt findes der ikke en syv-stjernet hotelkategori. Betegnelsen er mere i markedsførings øjemed.

Dubai Mall – Verdens største shoppingcenter

Flot pyntet slikbutik i Dubai Mall

Dubai Mall er mere end bare et shoppingcenter; det er en oplevelse i sig selv! Shoppingcentret med alt, hvad dertil hører, dækker et areal på over en million m².

Med over 1.200 butikker, stormagasiner, rindende vandfald, et stort akvarium og en skøjtebane er der noget for enhver, hvad angår shopping, underholdning og aktiviteter. Her kan du finde alt fra souvenirs til luksusmærker. Og trænger du til en pause, kan du nyde en forfriskning eller frokost på en af de hundredvis af caféer, restauranter og spisesteder.

Shoppingcentret ligger lige ved siden af Burj Khalifa, og er let tilgængelig med offentlig transport.

Jeg har selv tilbragt en eftermiddag i Dubai Mall, og ja, det må siges at være ret imponerende.

Kæmpe akvarie i Dubai Mall

Henvender sig til: Familier og dig, der elsker at shoppe
Transport: Metro til Burj Khalifa/Dubai Mall Station
Adresse: Financial Center Rd, Dubai
Værd at vide: Dubai Mall huser også Dubai Aquarium og Underwater Zoo

Dubai Fountain – Verdens største springvand (koreograferede)

Udsigt til Dubai Fountain ved dagslys

Dubai Fountain er et spektakulært syn, der kombinerer musik, lys og vand. Her kan du om aftenen opleve de synkroniserede springvand og se, hvordan vandet nærmest danser til forskellige musikstykker.

Dubai Fountain ligger ved foden af Burj Khalifa og lige ved Dubai Mall. Det er 275 meter langt, og de kraftfulde vandsprøjt sendes 150 meter op i luften.

Det imponerende show er gratis at se, og tiltrækker både turister og lokale. For den bedste oplevelse, kan du finde en plads ved søbredden tidligt.

Jeg har selv set det spektakulære springvand, og det er virkeligt smukt og fantastisk at opleve, hvordan vand, lys og lyd går op i en højere enhed. Et show man ikke må gå glip af!

Henvender sig til: Alle
Transport: Metro til Burj Khalifa/Dubai Mall Station
Adresse: Downtown Dubai, Dubai
Værd at vide: Shows starter om aftenen, og kører hver halve time

Ain Dubai – Verdens største pariserhjul

Pariserhjulet Ain Dubai om aftenen

Ain Dubai åbnede i 2021, og er Verdens største og højeste pariserhjul med sin imponerende højde på 250 meter. Det er dermed højere end London Eye (135 m), Singapore Flyer (165 m) og Las Vegas High Roller (168 m).

Hjulet tilbyder en 360-graders panoramaudsigt over Dubai, havet og ørkenen – og en tur hele vejen rundt tager cirka 40 minutter. Den imponerende struktur består af 48 rummelige og luksuriøse kabiner, hvor der sammenlagt er plads til 1.750 mennesker. Nogle af kabinerne tilbyder privat catering, hvilket kan gøre oplevelsen endnu mere eksklusiv.

Ain Dubai er ikke blot en arkitektonisk bedrift, men også en teknologisk triumf. Den avancerede ingeniørkunst og det moderne design skaber en helt unik oplevelse, der adskiller sig fra andre pariserhjul verden over.

Omgivelserne omkring pariserhjulet er fyldt med livlige restauranter, butikker og underholdning, hvilket gør det til et dejligt sted at tilbringe en hel dag. Beliggende på Bluewaters Island, som er en kunstig ø ud for Jumeirah Beach Residence, er Ain Dubai let tilgængelig både til fods og med taxa. Alt efter hvor dit udgangspunkt er, kan du tage Dubai Metro til Jumeirah Lake Towers station og derefter tage en kort bus- eller gåtur.

Pariserhjulet er åbent året rundt. Da det er blandt de bedste seværdigheder i Dubai, anbefales det at købe billetter i forvejen, især i højsæsonen. Det mest spektakulære udsigter får man ved solnedgang eller om aftenen, når byen er oplyst.

Henvender sig til: Familier, par – og dig, der ønsker at opleve noget unikt
Transport: Dubai Metro til Jumeirah Lake Towers, derefter kort bus- eller taxatur.
Adresse: Bluewaters Island, Dubai, UAE
Værd at vide: Køb billetter i forvejen, og vælg en tid tæt på solnedgang for den bedste oplevelse.

Dubai Miracle Garden – Verdens største blomsterhave

En smuk blomstergang i Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden er verdens største blomsterhave med sine 72.000 m². Den store have er et vidunderligt sted fyldt med 50 millioner blomster, der står i fuldt flor og arrangeret i spektakulære mønstre og former. Haverne byder på forskellige udstillinger, og er en farverig oplevelse med blomsterbuer, figurer og endda et blomsterklædt fly.

Haven er et populært sted for både turister og lokale. Dubai Miracle Garden ligger i Al Barsha South, og det bedst at tage en taxi til haven.

På grund af den ekstreme varme i Dubai er haven kun åben i vintermånederne og lukket om sommeren. Derudover kan de præcise åbningsmåneder variere fra år til år.

Henvender sig til: Familier – og dig, der elsker blomster
Transport: Taxi fra Dubai
Adresse: Al Barsha South 3, Dubai
Værd at vide: Haven er kun åben fra november til april

Køb din billet til smukke Miracle Garden her

The Dubai Frame – Verdens største ramme og unikke udsigtspunkt

The Dubai Frame med byens skyline bagved

The Dubai Frame åbnede i 2018, og ligger inde i byens berømte Zabeel Park. Den 150-meter høje og 90-meter brede guldramme er blevet en populær attraktion og et kulturelt vartegn, som forbinder Dubais fortid med nutiden.

Rammen har et observationsdæk og glasbro på toppen – mellem de to vertikale tårne – hvor du kan gå og kigge ned på byen under dig. Det giver også en enestående panoramaudsigt og mulighed for at opleve overgangen og udviklingen fra det gamle Dubai til det nye Dubai. På den ene side ser du det nye og moderne Dubai, og på den anden side ser du Dubais ældre kvarterer.

I bygningens stueetage finder du et museum, hvor du kan se byens transformation fra en lille fiskerby til luksuriøs og topmoderne verdensmetropol.

Det er nemt at komme til Zabeel Park med metro eller taxi.

Henvender sig til: Alle
Transport: Metro til Al Jafiliya Station eller taxi
Adresse: Zabeel Park, Dubai
Værd at vide: Billetter kan købes online for at undgå kø

Køb billetter til Dubai Frame her

Palm Jumeirah – Kunstig ø med luksushoteller & strande

Smuk udsigt over Palm Jumeirah

Palm Jumeirah er en af de største menneskeskabte øer i verden, der er kendt for sine luksushoteller og smukke strande. Øen ligner en palme set fra luften, og er hjemsted for lejligheder og villager samt nogle af Dubais mest eksklusive hoteller, såsom det verdenskendte Atlantis The Palm.

Øen er nemt tilgængelig med taxi eller monorail, og her kan du nyde en dag ved stranden, udforske marinaen eller tage på en helikoptertur for at se øen fra oven.

Jeg har selv boet på hotel på Palm Jumeirah. Det er et ret specielt sted, men det eneste mindre gode var, at vandet i bugten var så varmt. Det var sikkert pga af, at det er stillestående, men heldigvis var poolen nedkølet.

Liggestol & strand i baggrunden på Palm Jumeirah

Henvender sig til: Familier, par – og dig, der elsker luksus
Transport: Monorail eller taxi fra Dubai
Adresse: Palm Jumeirah, Dubai
Værd at vide: Det er en privat ø med adgang til hoteller og restauranter

Souk Madinat Jumeirah – Moderne marked i traditionel stil

Souk Madinat Jumeirah - marked med Burj Al Arab i baggrunden

Området Madinat Jumeirah er nærmest en lille by midt i byen. Markedet/bazaren Souk Madinat Jumeirah er en gennemført, moderne kopi af en traditionel arabisk souk, hvor du kan shoppe håndværk, tøj og souvenirs i en autentisk atmosfære.

Markedet er omgivet af charmerende kanaler, og har et bredt udvalg af restauranter med udsigt til Burj Al Arab. Det er et dejligt sted at slentre rundt, nyde mad & drikke og finde unikke gaver.

Souk Madinat Jumeirah ligger ved siden af Madinat Jumeirah-komplekset, og det er nemt at komme dertil med taxi.

Henvender sig til: Familier, par – og dig, der elsker at shoppe
Transport: Taxi fra Dubai
Adresse: Jumeirah Beach Rd, Dubai
Værd at vide: Gratis adgang, og der er mange spisemuligheder

Dubai Creek – Historisk vandvej med traditionelle både

Mand i hvidt arabisk tøj på båd på Dubai Creek

Floden Dubai Creek ligger i Old Dubai, og adskiller byens ældre kvarterer Bur Dubai og Deira.

Det centrale område Dubai Creek er vandvejen og hjertet af Dubais historie, hvor du kan opleve den traditionelle kultur i en moderne by. En sejltur på en abra – en traditionel arabisk båd/vandtaxa – giver dig mulighed for at opleve Deira og Bur Dubai.

Omgivelserne omkring Dubai Creek er også hjemsted for traditionelle souks, hvor du kan købe alt fra krydderier til guld.

Creek’en ligger centralt, og det er let at komme dertil med metro eller taxi.

Henvender sig til: Familier – og dig, der elsker kultur
Transport: Metro til Al Ghubaiba, eller taxi til Dubai Creek
Adresse: Dubai Creek, Dubai
Værd at vide: Abra-bådture er billige og en unik oplevelse

Al Fahidi Historic District – Dubais historiske bydel

En smuk, rustik mur i Al Fahidi Historic District

Al Fahidi Historic District er Dubais historiske bydel og en af de ældste kvarterer i byen. Den kaldes også for Bastakiya, og her kan du opleve byens kulturarv og få et godt indblik i den spændende historie om, hvordan Dubai og det arabiske liv så ud før olien blev fundet.

Her er en rolig og autentisk stemning med labyrintiske gader, traditionelle sandfarvede bygninger og huse, håndværksforretninger, caféer og museer, herunder Dubai Museum.

Bydelen ligger i Bur Dubai, og det er nemt at komme dertil med metro eller taxi.

Henvender sig til: Dig, der elsker kultur og historie
Transport: Metro til Al Fahidi Station
Adresse: Al Fahidi St, Dubai
Værd at vide: Området er gratis at besøge, og der er flere små museer

Dubai Marina – Moderne bydel med skyskrabere & marina

Dubai Marina med både, vand og skyskrabere

Dubai Marina er en del af det eksklusive og topmoderne New Dubai, og en af Dubais mest livlige og skønne områder. Bydelen er kendt for sin imponerende skyline, marinaen fyldt med luksusyachts og den brede promenade Marina Walk.

Området er perfekt til en aftentur, hvor du kan slentre langs promenaden, bundre skyskraberne og de ikoniske bygninger, tage en sejltur med en traditionel Dhowbåd, hygge på en trendy cafe, eller spise på en af de mange restauranter og nyde udsigten over vandet. Derudover er der rig mulighed for shopping i Dubai Marina Mall.

Du kan også prøve XLine Dubai, som – selvfølgelig – er Verdens længste by-svævebane.

Marinaen er let tilgængelig med metro, og det er et populært sted for både turister og lokale.

Og ikke nok med det – så ligger Dubai Marina også tæt på JBR Beach og den lange strandpromenade, The Walk.

Henvender sig til: Familier, unge og par
Transport: Metro til Dubai Marina Station
Adresse: Dubai Marina, Dubai
Værd at vide: Ideelt sted for aftenudflugter og bådture

Køb en nervepirrende tur med XLine Dubai her

Dubai Opera – Moderne kulturhus med varieret program

Dubai Opera beliggende ved turkisblåt vand

Dubai Opera er det kulturelle hjerte, og kulturhuset tilbyder et varieret program af koncerter, teaterforestillinger, operaer og balletter.

Bygningen er en arkitektonisk perle, og den er formet som en Dhow – en traditionel arabisk båd.

Dubai Opera ligger i Downtown Dubai, tæt på Burj Khalifa og Dubai Mall, og det er nemt at komme dertil med metro eller taxi.

Henvender sig til: Par – og dig, der elsker kultur
Transport: Metro til Burj Khalifa/Dubai Mall Station
Adresse: Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd, Dubai
Værd at vide: Billetter kan købes online for specifikke shows

Dubai Water Canal – Byens moderne oase

Dubai Water Canal med bro med farver & lys om aftenen

Oplev Dubai fra en anden vinkel ved at udforske den imponerende Dubai Water Canal. Kanalen blev indviet i 2016, og er en 3,2 km lang og 80-120 meter bred menneskeskabt vandvej. Den forbinder Dubai Creek i den gamle bydel med den Persiske Golf via Dubais mest prestigefyldte områder som Business Bay og Safa Park.

Her er 80.000 m² offentlige områder og faciliteter, smukt designede fodgængerbroer og 12 km cykelstier.

Kanalen er blevet en populær turistattraktion, der tilføjer en unik charme til byens allerede ikoniske skyline. Her blandes natur og byliv i en fascinerende kombination samtidig med, at du får en fantastisk udsigt over Dubais skyline og solnedgange.

Langs kanalen er der lys samt en række vandfald, som er oplyst om aftenen, hvilket skaber en særlig atmosfære. Og langs kanalen finder du også en lang promenade, hvor du kan gå ture, cykle eller nyde en middag med udsigt over vandet eller slappe af ved vandkanten.

Henvender sig til: Par, familier – og dig, der ønsker en afslappende oplevelse.
Transport: Let tilgængelig med metro til Business Bay eller taxi.
Adresse: Dubai Water Canal, Dubai, UAE
Værd at vide: Aftenbesøg anbefales for den bedste oplevelse med de oplyste vandfald.

Jumeirah Mosque – Åben for alle og et ikon for islamisk arkitektur

Jumeirah Moskeen i Dubai med blå himmel

Dubai er en by med en rig kultur og historie, der er afspejlet i dens imponerende religiøse bygninger.

Hvis du vil have et bedre indblik i islamisk tro, religion og kultur, kan du besøge moskeen Jumeirah Mosque, som er en af Dubais smukke- og mest fotograferede bygninger. Moskeens indre er lige så smuk og imponerende som det ydre med smukke mønstre og detaljerede ornamenter. Du kan selv gå rundt eller alternativt tage en guidet tur.

Moskeen er bygget i traditionel fatimid-stil, og blev færdiggjort i 1979. Den er kendt for sin detaljerede arkitektur med to slanke minareter, der flankerer den store kuppel. Bygningens hvidkalkede sten er især imponerende, når den oplyses af solen i løbet af dagen eller den kunstige belysning om aftenen.

Jumeirah Mosque ligger i det populære Jumeirah-område, tæt på stranden og andre turistattraktioner, hvilket gør den til et nemt stop på en sightseeing-dag i Dubai. Offentlig transport, såsom busser og taxaer giver nem adgang til moskeen, og der er også parkeringspladser i nærheden.

Den smukke moske er faktisk den eneste i Dubai, der tillader ikke muslimske besøgende. For at besøge moskeen skal du være passende klædt, hvilket betyder at skuldre og knæ skal være dækkede. Kvinder skal også bære et tørklæde, som kan lånes ved indgangen, hvis man ikke har et med.

Henvender sig til: Familier og kulturinteresserede
Transport: Let tilgængelig med bus eller taxi, tæt på Jumeirah Beach.
Adresse: Jumeirah Beach Road, Jumeirah 1, Dubai, UAE
Værd at vide: Adgang for ”ikke muslimer”, men husk passende påklædning. Guidede ture tilbydes dagligt undtagen fredag.

Forlystelsesparker, ørkensafari og Dubai fra vandsiden

Der er rig mulighed for spændende attraktioner og oplevelser for både børn, teenagere og voksne på en rejse til Dubai.

Kvinde kigger på Dubai Skyline

Bådture
En anderledes og god aktivitet i Dubai kan være at opleve byen fra vandsiden på en bådtur. Der findes rigtigt mange forskellige bådture- og i mange forskellige prisklasser.

Ørkensafari
En anden spændende oplevelse kan være en tur ud i den mytiske arabiske ørken. Den ligger godt en halv times kørsel fra Downtown Dubai og dens moderne gader. Også ved ørkensafari findes der et bredt udvalg.

Book en ørkensafari eller andet sjovt her

Forlystelsesparker
Dubai og omegn er propfyldt med sjove forlystelsesparker til børn, teenagere og voksne, fx IMG Worlds of Adventure, Motiongate og Aquaventure Waterpark, som er en af de mest populære vandparker.

Du kan fx også besøge Legoland Dubai, Bollywood Parks, Dubai Garden Glow, PlayDXB, KidZania og Ski Dubai. Sidstnævnte ligger i shoppingcentret Mall of Emirates, og byder på fem pister i forskellige sværhedsgrader, en snepark og muligheden for at møde pingviner.

Jeg var selv med min familie i Ski Dubai. Et fedt sted – men samtidigt lidt “underligt” at stå på ski vel vidende, at der var 40 grader lige uden for.

En smilende dreng med skihjelm oppe i en skilift

De 16 seværdigheder som jeg har skrevet om ovenfor, er blot en del af alle de mange seværdigheder og attraktioner i Dubai. Og i skrivende stund er der helt sikkert også noget nyt på tegnebrættet samtidig med, at der er ved at blive gravet ud til nye store projekter.

Jeg ønsker jeg dig en rigtigt dejlig og oplevelsesrig rejse til Dubai 🙂

Fotos:
Palm Jumeirah - set fra luften © Delpixart / iStock / Getty Images Plus
Mor & søn oppe i Burj Khalifa med udsigt bag sig © Thiamka Margrethe Pedersen
Smilende familie står foran oplyste Burj Al Arab om aftenen © Thiamka Margrethe Pedersen
Flot pyntet slikbutik i Dubai Mall © Thiamka Margrethe Pedersen
Kæmpe akvarie i Dubai Mall © Thiamka Margrethe Pedersen
Udsigt til Dubai Fountain ved dagslys © Thiamka Margrethe Pedersen
Pariserhjulet Ain Dubai om aftenen © Stefan Tomic / iStock / Getty Images Plus
En smuk blomstergang i Dubai Miracle Garden © Mitesh_kothari / iStock / Getty Images Plus
The Dubai Frame med byens skyline bagved © Kyrylo Neiezhmakov / iStock / Getty Images Plus
Smuk udsigt over Palm Jumeirah © Thiamka Margrethe Pedersen
Liggestol & strand i baggrunden på Palm Jumeirah © Thiamka Margrethe Pedersen
Souk Madinat Jumeirah - marked med Burj Al Arab i baggrunden © Gargolas / iStock / Getty Images Plus
Mand i hvidt arabisk tøj på båd på Dubai Creek © Diamond Dogs / iStock / Getty Images Plus
En smuk, rustik mur i Al Fahidi Historic District © Aleksandra Tokarz / iStock / Getty Images Plus
Dubai Marina med både, vand og skyskrabere © GordonBellPhotography / iStock / Getty Images Plus
Dubai Opera beliggende ved turkisblåt vand © Olga_Gavrilova / iStock / Getty Images Plus
Dubai Water Canal med bro med farver & lys om aftenen © MC Creative Worx / iStock / Getty Images Plus
Jumeirah Moskeen i Dubai med blå himmel © Nikada / iStock / Getty Images Plus
Kvinde kigger på Dubai Skyline © SHansche / iStock / Getty Images Plus
En smilende dreng med skihjelm oppe i en skilift © Thiamka Margrethe Pedersen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.