To børn løber i Maspalomas sandyner

Top 10 seværdigheder på Gran Canaria

Klaus Bork Hansen
Har du endnu til gode at besøge den kanariske ø Gran Canaria? Øen er kendt for sine smukke strande, dramatiske landskaber og livlige kultur. Og så byder den på en blanding af naturlige og moderne attraktioner samt historiske steder. Læs om de 10 bedste seværdigheder på Gran Canaria.

Se aktuelle priser på rejser til Gran Canaria her:

Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Maspalomas Klitter – Unikke sandklitter og strande

Maspalomas sanddyner set oppefra med havet i baggrunden
Maspalomas Dunes er et imponerende naturreservat med store, bølgende sandklitter. Området byder på en 6 km lang strand og en mini-ørken langs kysten. Her kan du nyde en fantastisk udsigt over havet og klitterne, og det er et populært sted for vandreture og kamelridning.

Området byder også på et charmerende fyrtårn og en lagune, der er hjemsted for mange fuglearter. Klitterne ligger i nærheden af populære turistområder som Playa del Ingles, hvilket gør dem let tilgængelige. Det er bedst at besøge klitterne tidligt om morgenen, eller sent på eftermiddagen for at undgå den stærke sol.

Henvender sig til: Alle
Afstand til nærmeste by: Ligger mellem – og i udkanten af – Playa del Ingles og Meloneras
Transport: Til fods eller på kamelryg.
Adresse: Maspalomas, Gran Canaria
Værd at vide: Medbring solbeskyttelse og masser af vand. Gå langs stranden, hvis der er modvind, og tilbage via sanddynerne. Det er ubehageligt med sand i ansigtet.

Book tur på kamelryg

Roque Nublo – Den ikoniske klippeformation

Roque Nublo set oppefra
Roque Nublo er en af Gran Canarias mest kendte naturlige landemærker. Den imponerende formation af vulkanske klipper stiger majestætisk op fra bjergene, og er et populært sted for vandreture. Udsigten fra toppen er spektakulær, og du kan se hele vejen til Tenerife på en klar dag. Det er bestemt et besøg værd!

Klippen har stor betydning for øens oprindelige folk, guancherne, og stedet har en magisk atmosfære. Roque Nublo ligger centralt på øen, og kan nås via en kort, men stejl vandresti. Det er bedst at besøge Roque Nublo tidligt om morgenen for at undgå varmen og turistmængderne. Det anbefales at køre til La Goleta og derfra vandre til toppen.

Henvender sig til: Dig, der elsker naturen og eventyr
Pris: Gratis
Afstand til nærmeste by: 1-1,5 times kørsel fra Las Palmas
Transport: Bil anbefales
Adresse: Tejeda, Gran Canaria
Værd at vide: Medbring vand, snacks og godt fodtøj.

Cueva Pintada Museum – En arkæologisk perle

Cueva Pintada Museum og Arkæologiske Park i byen Gáldar er et fascinerende vindue til Gran Canarias forhistorie. Museet huser en bemalet grotte, der er dekoreret af de oprindelige guancher, som er De Kanariske Øers urbefolkning. Det giver en god indsigt i deres liv og kultur. Udstillingerne viser også fund fra udgravningerne, der afslører detaljer om øens tidlige bosættelser.

Byen Gáldar er i sig selv charmerende med historiske huse & bygninger og hyggelige pladser. Det giver en lærerig oplevelse, der kombinerer historie med arkæologi. Turen kan nemt suppleres med en rundtur på egen hånd i det historiske Gáldar.

Henvender sig til: Historieinteresserede og familier
Afstand til nærmeste by: 30 minutters kørsel fra Las Palmas
Transport: Bedst med bus eller bil
Adresse: Calle Audiencia 2, 35460 Gáldar, Gran Canaria
Værd at vide: Forudbestil billetter i højsæsonen.

Palmitos Park – Zoologisk have og botanisk have

En ørn over Palmitos park
Palmitos Park er en af Gran Canarias mest populære familieattraktioner. Den zoologiske have og botaniske have er hjemsted for rigtigt mange dyrearter, herunder delfiner, eksotiske fugle og krybdyr. Parken byder også på shows og smukke haver fyldt med tropiske planter.

Beliggende i en frodig dal nær feriebyen Maspalomas, giver parken en skøn kontrast til øens tørre landskaber. Palmitos Park er let tilgængelig med bil, og tilbyder en hel dag fyldt med oplevelser, underholdning og læring for både børn og voksne.

Henvender sig til: Familier og dyreelskere
Afstand til nærmeste by: 20 minutters kørsel fra Maspalomas
Transport: Bedst med bus eller bil
Adresse: Barranco de Los Palmitos, Maspalomas, Gran Canaria
Værd at vide: Forudbestil billetter for at undgå kø.

Indgang til Palmitos Park

Vegueta – Det historiske kvarter i Las Palmas

Vegueta i Las Palmas set oppefra
Vegueta er det historiske kvarter i byen Las Palmas. Det er fyldt med charmerende brostensbelagte gader, gamle bygninger og kulturelle seværdigheder. Her finder du blandt andet Casa de Colón, som er et museum dedikeret til Christopher Columbus samt den imponerende katedral Santa Ana.

Den gamle bydel byder også på hyggelige pladser, caféer, små butikker og markeder med lokale råvarer, hvilket gør det til et dejligt sted at slentre og nyde atmosfæren. Vegueta er centralt beliggende og let tilgængelig til fods fra andre dele af byen. Kvarteret har en særlig charme, og er et must-see for historie- og kulturinteresserede.

Henvender sig til: Dig, der elsker kultur og historie
Offentlig transport: Flere buslinjer til Vegueta
Afstand til nærmeste by: Beliggende i Las Palmas
Transport: Til fods eller med bus
Adresse: Vegueta, Las Palmas, Gran Canaria
Værd at vide: Tag gode sko på for at nyde gåturen.

Puerto de Mogán – En billedskøn havneby

Puerto de Morgan set oppefra
Puerto de Mogán er en charmerende havneby kendt for sine kanaler og farverige bygninger, hvilket har givet den kaldenavnet “Lille Venedig”. Byen byder på en idyllisk havn, dejlige strande, lidt shopping og en afslappet atmosfære. Hver fredag er der et populært marked, hvor du kan købe lokale produkter og håndværk.

Puerto de Mogán er perfekt til en dagstur, hvor du kan nyde de smukke omgivelser og prøve friske fiskeretter på en restaurant ved vandet. Byen ligger på kysten i det sydlige Gran Canaria, og er let tilgængelig med bil eller bus.

Henvender sig til: Alle
Afstand til nærmeste by: 1 time i bil fra Las Palmas
Transport: Bedst med bus eller bil
Adresse: Puerto de Mogán, Gran Canaria
Værd at vide: Besøg markedet om fredagen.

Bandama Caldera – Imponerende vulkansk krater

Bandama Caldera vulkankrater og naturpark
Bandama Caldera er et imponerende vulkansk krater, som er over 200 meter dybt og næsten 1 kilometer i diameter. Det er et af de bedst bevarede vulkanske kratere på øen og et populært sted for vandreture.

Fra toppen af krateret kan du nyde den spektakulære og fantastiske udsigt, som giver et unikt perspektiv på Gran Canarias geologiske historie. Området omkring krateret er også hjemsted for vinmarker og en golfbane. Bandama Caldera ligger i nærheden af byen Las Palmas, og er let tilgængelig med bil. Det er et ideelt sted for natur- og geologiinteresserede.

Henvender sig til: Dig, der interesserer dig for naturen og geologi
Afstand til nærmeste by: 20 minutters kørsel fra Las Palmas
Transport: Bil anbefales
Adresse: Santa Brígida, Gran Canaria
Værd at vide: Medbring vand og gode vandresko/støvler.

Agaete Dalen – En frodig dal med vinmarker og plantager

Agaete dalens plantager
Agaete Valley er en frodig dal, som er kendt for sine vinmarker, kaffe- og tropiske frugtplantager. Området byder på smukke landskaber, og er ideelt til vandreture og naturoplevelser. Her kan du besøge lokale vingårde og kaffefarme for at smage på produkterne og lære om den lokale landbrugstradition.

Dalen ligger på den nordvestlige del af øen, og er let tilgængelig med bil. Agaete Valley er en skjult perle på Gran Canaria, og giver en anderledes oplevelse væk fra de mere turistede områder.

Henvender sig til: Natur- og vininteresserede
Afstand til nærmeste by: 30 minutters kørsel fra Las Palmas
Transport: Bil anbefales
Adresse: Agaete Valley, Gran Canaria
Værd at vide: Besøg vingårdene for smagsprøver.

Arucas – En historisk by med romfabrik

Arucas set oppefra
Arucas er en charmerende by kendt for sin imponerende gotiske kirke, Iglesia de San Juan Bautista, og dens historiske romfabrik, Arehucas. Byen har en hyggelig atmosfære med smalle gader, farverige bygninger og smukke haver. En rundvisning på romfabrikken giver indsigt i produktionen af den berømte kanariske rom, og du kan også smage på de forskellige varianter.

Arucas ligger nord for Las Palmas, og er let tilgængelig med bil eller bus. Byen er et ideelt sted for en kulturel dagstur, hvor du kan opleve både historie og lokal produktion.

Henvender sig til: Kultur- og historieinteresserede
Afstand til nærmeste by: 15 minutters kørsel fra Las Palmas
Transport: Bedst med bus eller bil
Adresse: Arucas, Gran Canaria
Værd at vide: Rundvisninger på romfabrikken skal bookes i forvejen.

Poema del Mar Aquarium – Et moderne akvarium

Poema del Mar Aquarium er et moderne og imponerende akvarium beliggende i byen Las Palmas. Det huser en bred vifte af forskellige arter & liv i vandet fra hele kloden, og byder på spektakulære udstillinger, herunder en kæmpe 360-graders panoramatank.

Akvariet fokuserer på bevaring og uddannelse, hvilket gør det til en lærerig oplevelse for alle aldre. Det ligger tæt på havnen og andre attraktioner i Las Palmas, hvilket gør det let tilgængeligt. Et besøg i Poema del Mar må dyreelskere ikke må gå glip af, da det giver en fascinerende indsigt i livet under havets overflade.

Henvender sig til: Familier og dyreelskere
Afstand til nærmeste by: Beliggende i Las Palmas
Transport: Til fods eller med bus
Adresse: Muelle Sanapú, Las Palmas, Gran Canaria
Værd at vide: Forudbestil billetter online for at undgå kø.

Poema del Mar Aquarium – Spring køen over

Når du besøger Gran Canaria, har du alt i alt rigtigt mange gode muligheder for skønne og spændende oplevelser på hele øen.

Det kan være alt lige fra spændende bådture, køreture ad snoede veje blandt stejle klipper, badning ved vandfald eller en fantastisk strand, eller hvad med at besøge en moderne storby eller lille by – alt afhængig af dit temperament?

Måske kan du tage ud og se nærmere på alle de spændende seværdigheder om morgenen og formiddagen, for så at tage tilbage og bare slappe af på dit hotel om eftermiddagen. Om aftenen kan du nyde lækker mad på en af de hyggelige restauranter.

Jeg ønsker dig en dejlig ferie fyldt med gode oplevelser på Gran Canaria.

Fotos:
To børn løber i Maspalomas sandyner © Nadezhda1906 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Maspalomas sanddyner set oppefra med havet i baggrunden © underworld111 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Roque Nublo set oppefra © DaLiu / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En ørn over Palmitos park © MiguelQuintal / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Vegueta i Las Palmas set oppefra © Ingus Kruklitis / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Puerto de Morgan set oppefra © dimamorgan12 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Bandama Caldera vulkankrater og naturpark © trabantos / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Agaete dalens plantager © Peter Baier / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Arucas set oppefra © Rudolf Ernst / iStock / Getty Images Plus via Getty Images



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.