En person står med spredte arme ved en klippekant og kigger ud over havet.

De bedste seværdigheder på Lanzarote | 9 gode bud til dig

Klaus Bork Hansen
Har du endnu til gode at besøge den kanariske ø, Lanzarote? Øen er kendt for sit spektakulære vulkanske landskab, charmerende landsbyer og unikke kulturelle seværdigheder og attraktioner. Læs om 9 skønne seværdigheder på Lanzarote.

Lanzarote byder på rige oplevelser med både natur og kunst i centrum.

Se aktuelle priser på rejser til Lanzarote:

Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Læs også: De bedste strande på Lanzarote | 7 gode bud til dig

Timanfaya Nationalpark – Vulkanske landskaber

Timanfaya nationalparken med El Diablo restaurantens glasvinduer til venstre
Timanfaya Nationalpark byder på et fascinerende vulkansk landskab, som er resultatet af et udbrud fra det 18. århundrede. En bustur gennem parken giver mulighed for at se de dramatiske lavamarker og vulkankratere på nært hold. Det er også muligt at opleve varmen fra jordens indre.

Området omkring parken er råt og ufrugtbart, hvilket giver en helt unik atmosfære. Nationalparken er beliggende på den sydvestlige del af Lanzarote, og er let tilgængelig med bil eller bus.

Et godt tip fra mig er at besøge restauranten, Restaurante El Diablo, der ligger i parken. Her tilbereder de nemlig maden på en stor grill midt inde i restauranten. Og det er naturligvis med varmen fra lavaen fra undergrunden, hvilket er helt specielt.

Inde fra restaurantens panoramavinduer har du en fin udsigt ud over det øde Mars-lignende ørkenlandskab. Her er der også aktive varme kilder under jordoverfladen, hvorfra der kommer damp op forskellige steder.

Og træder du ud på jorden, vil du kunne mærke varmen fra undergrunden. Så et besøg i- og udenfor restauranten er en helt særlig oplevelse.

Henvender sig til: Alle, især natur- og geologiinteresserede
Transport: Tilgængelig med bil eller bus fra hele øen
Adresse: Calle Mancha Blanca, Tinajo
Værd at vide: Busture er den eneste måde at se parkens indre på

Jameos del Agua – Unik kombination af natur og kunst


Jameos del Agua er en vulkansk grotte og fascinerende attraktion, hvor kunst og natur mødes. Den er skabt af den mangfoldige kunstner César Manrique, som både var maler, billedhugger og arkitekt.

Inde i grotten finder du en underjordisk sø, hvor der lever blinde, hvide krabber samt en koncertsal og en restaurant. På dette sted kan du virkelig opleve Lanzarotes unikke natur i kombination med kunst.

Jameos del Agua ligger på den nordlige del af Lanzarote i nærheden af Cueva de los Verdes-grotten, og er bedst tilgængelig med bil. Husk at medbringe en let jakke, da temperaturen i grotten kan være lav.

Henvender sig til: Alle – især dig, som elsker kunst og natur
Transport: Bil er den bedste måde at komme dertil
Adresse: Carretera Arrecife-Orzola, s/n, 35520 Haria
Værd at vide: Der er en restaurant inde i grotten

Cueva de los Verdes – Fascinerende underjordisk verden

Cueva de Los Verdes grotten med en lille vandresti og en spejlende underjordisk sø.
Cueva de los Verdes er en vulkansk grotte, som blev dannet af La Corona-vulkanen. Grotten blev tidligere brugt som tilflugtssted mod pirater, og er nu en af øens største turistattraktioner. En guidet tur gennem grotten tager dig gennem forskellige kamre med farverige lavavægge og smukke søer.

Jeg synes selv, at det var en meget stor oplevelse at besøge grotten. Eftersom der er helt vindstille inde i grotten, er vandet og søerne også helt spejlblanke. Det giver en fascinerende effekt og visuel- og optisk illusion af uendelighed.

Cueva de los Verdes ligger i nærheden af Jameos del Agua-grotten, og det anbefales at kombinere besøgene i de to grotter for at få mest muligt ud af oplevelsen.

Henvender sig til: Alle – især dig, der er fascineret af geologi
Transport: Bil er den mest praktiske måde at komme dertil
Adresse: Carretera Arrecife-Orzola, km 6, 35520 Haria
Værd at vide: Turen varer ca. en time, og er ikke egnet for personer med klaustrofobi

Fundación César Manrique – Museum om Lanzarotes store kunstner

César Manriques (1919-1992) var en af Lanzaraote mest berømte kunstnere. Han var en foregangsmand indenfor moderne kunst, og havde et helt specielt syn på sammenspillet mellem natur menneske.

Fundación César Manrique er hans tidligere hjem. Nu er det et museum dedikeret til hans liv og værker. Huset er bygget ind i et vulkansk landskab, og afspejler hans vision om at leve i harmoni med naturen.

Museet udstiller hans egne værker samt af andre spanske kunstnere. Fundaciónen César Manrique ligger i huset, Taro de Tahíche (som han selv tegnede), tæt på hovedstaden Arrecife.

Henvender sig til: Dig, der elsker kunst og arkitektur
Transport: Let at komme dertil med bil
Adresse: Calle Jorge Luis Borges, 16, 35507 Teguise
Værd at vide: Tag dig tid til at nyde den smukke have omkring huset

César Manrique’s hus i Haría – Kunstnerens sidste bolig

Cesar Manriques hus - En lille pool omgivet af grønne palmer, sten og hvide overflader.
César Manriques hus i Haría er et museum dedikeret til hans liv og arbejde i hans sidste bolig. Huset ligger midt i en frodig dal, og er omgivet af frugttræer og haver, hvilket giver en rolig og inspirerende atmosfære.

Besøgende kan se, hvordan Manrique levede og arbejdede i sit hjem, og samtidig få indsigt i hans kreative processer. Selve museet ligger i landsbyen Haría, og det er nemt at komme dertil med bil.

Henvender sig til: Dig, der elsker kunst og historie
Transport: Bil er den bedste mulighed
Adresse: Calle El Palmeral 23, 35520 Haría
Værd at vide: Huset rummer også værksteder, hvor Manrique arbejdede på sine projekter

Mirador del Río – Platform med spektakulær udsigt

Kikkert ved stengrænsen med udsigt over havet og Graciosa i det fjerne.
Mirador del Río er en udsigtsplatform designet af César Manrique. Den giver en fantastisk udsigt over øen La Graciosa og Atlanterhavet omkring. Mirador del Río ligger højt på en klippe i det nordlige Lanzarote, og er kendt for sin arkitektoniske sammensmeltning med naturen.

Udsigten – især ved solnedgang – er et af højdepunkterne ved et besøg på øen. Mirador del Río ligger tæt på landsbyen Haria, og kan nås med bil. Og så er det, det perfekte sted at tage billeder.

Henvender sig til: Alle – især dig, der nyder naturskønne udsigter
Transport: Bil anbefales for at komme dertil
Adresse: Carretera de Ye, s/n, 35541 Haria
Værd at vide: Der er en lille café, hvor du kan nyde en forfriskning med udsigt

El Golfo – En grøn lagune i et vulkansk krater

El Golfo - Røde klipper, sort strand, den grønne sø og en solnedgang over havet.
El Golfo er den grønne lagune, der ligger i et halvt nedsunket vulkansk krater ved kysten. Den unikke farve på lagunen skyldes alger, som trives i det salte vand. El Golfo er et meget smukt syn med lagunens grønne farve, som står i flot kontrast til det sorte sand og de røde klipper omkring den.

El Golfo ligger tæt på Timanfaya Nationalpark, og kan kombineres med et besøg der. Området er let tilgængeligt med bil, og der er parkeringspladser i nærheden. Et besøg værd!

Henvender sig til: Alle – især dig, der elsker naturen
Transport: Bedst tilgængelig med bil
Adresse: El Golfo, 35570 Yaiza
Værd at vide: Besøg stedet ved solnedgang for at opleve de bedste farver

Jardin de Cactus – En grøn oase i et vulkansk landskab

Jardin de Cactus fyldt med forskellige kaktusarter og en vindmølle i baggrunden.
Jardin de Cactus er en botanisk have med 1.000 arter af kaktusser. Haven er designet af multikunstneren César Manrique, og er anlagt i et gammelt stenbrud. Her er en unik atmosfære med terrasser samt en storslået udsigt over landskabet.

Området omkring haven er kendetegnet ved det barske vulkanske landskab, som gør kontrasten mellem kaktusserne og omgivelserne endnu mere slående. Jardin de Cactus ligger i landsbyen Guatiza, og er lettilgængelig med bil.

Henvender sig til: Alle – især dig, der elsker botanik og naturen
Transport: Bil er det bedste valg
Adresse: Carretera General del Norte, s/n, 35530 Guatiza
Værd at vide: Der er en café, hvor du kan nyde en pause efter besøget

La Geria – Lanzarotes vinmarker

Grønne planter vokser i cirkulære stenværn på et ørkenagtigt landskab med bakker i baggrunden.
La Geria er Lanzarotes mest berømte vinområde. Det er kendt for sin unikke metode til vinproduktion, hvor vinstokke plantes i huller omgivet af lavasten for at beskytte dem mod vinden. Området er ideelt til vinelskere, der kan besøge vingårde – og som ikke må gå glip af vinsmagning med den lokale Malvasia-vin.

Landskabet er enestående med vinmarkerne, som er halvmåneformede og som strækker sig over de sorte lavamarker. La Geria ligger i hjertet af øen, og er let tilgængelig med bil.

Henvender sig til: Dig, der elsker vin og kultur
Transport: Bil er den mest praktiske måde at komme dertil
Adresse: La Geria, 35570 Yaiza

Jeg håber, du bliver lige så begejstret for Lanzarote, som min familie og jeg blev.
Og så ønsker jeg dig en rigtig god tur til den helt særlige kanariske ø!

Fotos:
En person står med spredte arme ved en klippekant og kigger ud over havet. © Nuture / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Timanfaya nationalparken med El Diablo restaurantens glasvinduer til venstre © Julia Lavrinenko / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Foto © Balate Dorin / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Cueva de Los Verdes grotten med en lille vandresti og en spejlende underjordisk sø. © Jacek_Sopotnicki / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Cesar Manriques hus - En lille pool omgivet af grønne palmer, sten og hvide overflader. © DGIT / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Kikkert ved stengrænsen med udsigt over havet og Graciosa i det fjerne. © elifranssens / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
El Golfo - Røde klipper, sort strand, den grønne sø og en solnedgang over havet. © Dorin / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Jardin de Cactus fyldt med forskellige kaktusarter og en vindmølle i baggrunden. © Elena-studio / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Grønne planter vokser i cirkulære stenværn på et ørkenagtigt landskab med bakker i baggrunden. © joe hidalgo photgography / iStock / Getty Images Plus via Getty Images



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.