Sveti Stefan Stranden med liggestole og parasoller foran en ø med bygninger med røde tegltage og træer.

Strande i Montenegro | Her er 5 solrige bud til dig

Torben Linnemann Nielsen
Vidste du, at Montenegros smukke kystlinje er knap 300 km lang? Montenegro er et lille, men spektakulært land på Balkan ved Adriaterhavskysten. Det er kendt for sit dramatiske landskab, klare vand og charmerende kystbyer. Læs om 5 af de bedste strande i Montenegro.

Montenegro og kystlinjen er en blanding af middelhavscharme og autentisk, naturlig skønhed. Det er helt ideelt, når du både søger eventyr og at slappe af under solen. Montenegro byder nemlig på et bredt udvalg af strande lige fra små, skjulte bugter til brede, veludstyrede strande, som er værd at besøge.

Se aktuelle priser på rejser til Montenegro her:

Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Sveti Stefan Stranden – Ikonisk udsigt og luksuriøs strandoplevelse

Sveti Stefan Stranden - En lille ø med rødt tagede bygninger forbundet til fastlandet af en smal vej omgivet af blåt hav.Sveti Stefan Stranden, også kaldet Sveti Stefan Beach, ligger ved foden af den berømte landsby Sveti Stefan, som er en af Montenegros mest ikoniske seværdigheder.

Stranden er opdelt i to dele: Den nordlige del som er forbeholdt gæsterne på det luksuriøse resort, og den sydlige del, som er åben for offentligheden. Stranden består af småsten, og vandet er klart og dybt. Der er gode faciliteter, herunder solsenge, parasoller og et par caféer.

Sveti Stefan Stranden ligger ud mod det åbne hav, hvilket kan give moderate bølger på visse dage. De omkringliggende områder er præget af frodige bakker og luksuriøse villaer, hvilket giver en eksklusiv atmosfære.

For dig, der ønsker lidt mere aktivitet, er der muligheder for vandsport som kajaksejlads og stand-up paddleboarding.

Henvender sig til: Par – og dig, der holder af luksus.
Afstand til nærmeste by: Ca. 9 km fra Budva.
Størrelse: Ca. 1 km lang.
Toiletforhold: Tilgængelige ved stranden.
Forplejning: Caféer i nærheden.
Betaling: Offentlig strand på sydsiden, betaling for liggestole.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller bus.
Sandtype: Småsten.
Vidste du at…: Sveti Stefan tidligere var en fiskerlandsby, som nu er omdannet til et luksuriøst Aman Resort. Og stranden er malerisk og en af de mest fotograferede steder i Montenegro.

Jaz Stranden – Bred og livlig strand

Jaz Stranden med klart blåt vand, grønne bakker i baggrunden og mange solstole langs kysten.Jaz Stranden kaldes også for Jaz Beach, og er en af Montenegros største og mest populære strande. Den er beliggende nær byen Budva.

Stranden er dækket af småsten & groft sand, og strækker sig over flere kilometer. Den er derfor et perfekt sted for både afslapning og strandaktiviteter. Vandet er klart og bliver gradvist dybt, hvilket gør det velegnet til svømning.

Jaz Stranden er udstyret med en række faciliteter, herunder restauranter, barer og vandsportsudlejning. Stranden er ligeledes kendt for at være vært for store musikfestivaler om sommeren, hvilket tiltrækker både lokale og turister.

Omgivelserne med grønne bakker og klipper skaber en smuk baggrund for strandens livlige atmosfære.

Henvender sig til: Unge, familier og dig, der elsker musik
Afstand til nærmeste by: Ca. 3 km fra Budva.
Størrelse: Ca. 2,5 km lang.
Toiletforhold: Tilgængelige ved stranden.
Forplejning: Flere restauranter og barer ved stranden.
Betaling: Offentlig strand, betaling for liggestole.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil, bus og båd.
Sandtype: Småsten og groft sand.
Vidste du at…: Jaz Beach er kendt for at være en af de steder, hvor Rolling Stones spillede en koncert i 2007, og det er stadig et populært sted for store musikbegivenheder.

Mogren Stranden – Afsides bugt nær Budva

Mogren Stranden - En gylden sandstrand ved siden af en klippe med klart blåt vand og nogle mennesker, der går langs kysten.Mogren Stranden kaldes også for Mogren Beach. Den består af to små strande: Mogren I og Mogren II, som er forbundet via en kort tunnel gennem klipperne.

I gåafstand fra Budvas gamle bydel ligger Mogren Stranden i en isoleret bugt. Omgivelserne er naturskønne med frodige skovområder og klipper, som skaber en intim og privat atmosfære. Stranden er mest kendt for de omkringliggende dramatiske klippeformationer og sit klare vand.

Vandet bliver hurtigt dybt, hvilket gør det ideelt for svømning. Da stranden er beskyttet af klipper, er vandet her som regel meget roligt.

Sandet er fint og gyldent, og du finder faciliteter såsom solsenge, parasoller og en strandbar.

Henvender sig til: Par – og dig, der elsker natur og foretrækker ro.
Afstand til nærmeste by: Ca. 1 km fra Budvas centrum.
Størrelse: I alt ca. 350 meter lang (Mogren I og II).
Toiletforhold: Tilgængelige ved stranden.
Forplejning: En strandbar ved Mogren I.
Betaling: Offentlig strand, betaling for liggestole.
Tilgængelighed: Tilgængelig til fods fra Budva.
Sandtype: Fint sand.
Vidste du at…: Mogren Beach er en af de mest beskyttede strande i Montenegro. Og så er området et populært sted for fotoshoots på grund af de maleriske omgivelser.

Velika Plaža – Lang og bred sandstrand

Velika Plaža - Strand med hvide parasoller og liggestole ved siden af en bred havudsigt med en båd, der laver spor i vandet.Velika Plaža ligger nær byen Ulcinj. Den er ikke uden grund kendt som Den Store Strand. Den strækker sig nemlig over 13 km, og er Montenegros længste strand. Sandet er blødt og mørkt, hvilket er usædvanligt for regionen.

Stranden er kendt for sit flade og lavvandede vand, hvilket imødekommer familier med små børn.

Der er gode faciliteter langs stranden, herunder restauranter, caféer og mulighed for at leje udstyr til kitesurfing og windsurfing. Det er populært her på grund af de konstante vindforhold.

Omgivelserne er naturlige og uspolerede, med store åbne områder og en afslappet atmosfære. Stranden er også et godt sted for at nyde lange gåture eller jogging langs kysten & havet.

Henvender sig til: Familier og dig, der elsker vandsport.
Afstand til nærmeste by: Ca. 5 km fra Ulcinj.
Størrelse: Ca. 13 km lang.
Toiletforhold: Tilgængelige flere steder langs stranden.
Forplejning: Flere restauranter og caféer langs stranden.
Betaling: Offentlig strand, betaling for liggestole og vandsport.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil og bus.
Sandtype: Mørkt, blødt sand.
Vidste du at…: Velika Plaža er kendt som en af de bedste steder for kitesurfing i Montenegro på grund af de stabile vindforhold.

Petrovac Stranden – Rolig strand i en charmerende by

Petrovac Stranden - Petrovacs ved kysten med mange bygninger og en lang strand langs det klare blå hav.Petrovac Stranden kaldes også Petrovac Beach. Den ligger i den lille by af samme navn, Petrovac, som er kendt for sin rolige atmosfære og smukke natur.

Stranden er ca. 600 meter lang og dækket af småsten og gyldent sand. Vandet er klart og bliver gradvist dybt, hvilket gør stranden ideel for svømning.

Her er et godt udvalg af faciliteter, herunder restauranter, caféer og et par små butikker. Petrovac Stranden er beskyttet af omkringliggende bakker og en halvø, hvilket giver rolige vandforhold og en hyggelig atmosfære.

Byens promenade, historiske bygninger og unikke charme tiltrækker både familier og par, der søger en mere afslappet ferieoplevelse.

Henvender sig til: Familier og par.
Afstand til nærmeste by: Tæt på Petrovacs centrum.
Størrelse: Ca. 600 meter lang.
Toiletforhold: Tilgængelige ved stranden.
Forplejning: Flere restauranter og caféer ved stranden.
Betaling: Offentlig strand, betaling for liggestole.
Tilgængelighed: Let tilgængelig til fods fra byen.
Sandtype: Småsten og gyldent sand.
Vidste du at…: Petrovac Beach er populær blandt lokalbefolkningen og besøgende, der ønsker en mere afslappet oplevelse væk fra de større turistområder i Montenegro.

Fotos:
Sveti Stefan Stranden med liggestole og parasoller foran en ø med bygninger med røde tegltage og træer. © leonid_tit / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Sveti Stefan Stranden - En lille ø med rødt tagede bygninger forbundet til fastlandet af en smal vej omgivet af blåt hav. © leonid_tit / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Jaz Stranden med klart blåt vand, grønne bakker i baggrunden og mange solstole langs kysten. © Farion_O / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Mogren Stranden - En gylden sandstrand ved siden af en klippe med klart blåt vand og nogle mennesker, der går langs kysten. © Nadtochiy / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Velika Plaža - Strand med hvide parasoller og liggestole ved siden af en bred havudsigt med en båd, der laver spor i vandet. © mnf74 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Petrovac Stranden - Petrovacs ved kysten med mange bygninger og en lang strand langs det klare blå hav. © xbrchx / iStock / Getty Images Plus via Getty Images



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.