Parasol-dækkede liggestole på Dahab strand ved en blå sø med bjerge i baggrunden.

De bedste strande i Sharm el Sheikh | Her er 10 gode bud

Torben Linnemann Nielsen
Søger du sol, sand og hav? Sharm el Sheikh i Egypten tilbyder en bred vifte af strande, der henvender sig til både solbadere og vandsportentusiaster. Den egyptiske perle byder på strande, lige fra travle turistmagneter til mere afsides beliggende oaser med krystalklart vand og et farverigt liv under havoverfladen. Læs om de 10 bedste strande i Sharm el Sheikh.

Sharm el Sheikh ligger på sydspidsen af Sinai-halvøen, og er en populær turistdestination. Byen byder på en række unikke og naturskønne strande, som hver især tilbyder noget særligt for besøgende.

Uanset om du er til fest og farver, eller søger fred og ro i naturen, har dette område noget at byde på. De mange smukke strande understreger regionens naturlige skønhed, og giver rigtigt gode muligheder for både at slappe af og nyde, at Rødehavet byder på minderige oplevelser!

Se aktuelle priser på rejser til Sharm el Sheikh her:

Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

I Sharm el Sheikh findes der både naturligt anlagte strande og områder, der er optimeret for turister. Det sikrer en høj kvalitet og god tilgængelighed. Området er kendt for dets koralsand, som bidrager til den unikke strandoplevelse. Her kan du forvente strande med gode faciliteter og forskellige aktivitetstilbud, lige fra snorkling til dykning blandt nogle af verdens mest farverige koralrev.

Naama Bay – Det pulserende hjerte

Standen i Naama Bay med krystalklart vand og både i baggrunden.Naama Bay ligger i hjertet af Sharm el Sheikh, og er kendt for sin livlige atmosfære og brede strandpromenade. Stranden er velbesøgt og populær blandt turister, som søger både sol og socialt samvær. Sandet er fint og gyldent, og vandet indbyder til svømning med sin lave og gradvise overgang til dybere vand.

Omgivelserne ved Naama Bay er fyldt med faciliteter som restauranter og caféer, hvor du kan nyde kolde forfriskninger og alt fra lokale delikatesser til international fastfood. Vandet er generelt roligt, da bugten beskytter mod de store bølger. Det omkringliggende område byder på frodige palmer og en betagende udsigt til det klare blå hav.

Aktivitetsmulighederne ved Naama Bay er mange såsom jetski, bananbådture, parasailing og meget andet.

Faktaboks:
Henvender sig til: Familier, unge og dig, der elsker vandsport.
Beliggenhed: Ligger centralt i Sharm el Sheikh.
Størrelse: Moderat.
Toiletforhold: Gode tilgængelige toiletter.
Forplejning: Mange restauranter og caféer.
Betaling: Offentlig adgang med mulighed for leje af solvogne.
Tilgængelighed: Let tilgængelig, fladt terræn.
Sandtype: Fint gyldent sand.
Vidste du at: Naama Bay er ofte scene for internationale strandvolleyball turneringer.

Køb billetter til oplevelser ved Naama Bay

Ras Um Sid – En favorit blandt snorklere

Strand ved Ras Um Sid fyldt med parasoller og solbadende mennesker langs en klippefyldt kyst med byen i baggrunden.Ras Um Sid er kendt for sit spektakulære koralrev, der ligger lige ud for stranden. Af samme grund er den en favorit blandt dykkere og snorklere. Stranden er mindre og mere rolig end Naama Bay, og tilbyder en mere tilbagelænet oplevelse. Sandet er grovkornet, og vandet bliver hurtigt dybt, hvilket er ideelt for dig, der ønsker at snorkle og dykke.

Faciliteterne er mere begrænsede her, men der findes nogle få spisesteder, der serverer friskfangede fisk og skaldyr. Der er også tilgængelige toiletforhold. Området omkring stranden er præget af en dramatisk klippekyst og frodig flora, hvilket tilfører stedet en naturlige charme.

Vandsport såsom snorkling og dykning er omdrejningspunktet her, med der er også mulighed for windsurfing, når vejret tillader det.

Faktaboks:
Henvender sig til: Ældre, familier og rutinerede dykkere.
Beliggenhed: Kort køretur fra det centrale Sharm el Sheikh.
Størrelse: Lille.
Toiletforhold: Grundlæggende.
Forplejning: Begrænset antal spisesteder.
Betaling: Offentlig strand.
Tilgængelighed: Mindre tilgængelig pga. klippeterræn.
Sandtype: Grovkornet sand.
Vidste du at: Ras Um Sid er et af de bedste steder i verden, hvor du kan observere sjældne havskildpadder.

Sharks Bay – En af de mere eksklusive strande

Shark's Bay strand med solsenge, parasoller og palmetræer i baggrunden, med klart blåt vand i forgrunden.Sharks Bay er en af de mere eksklusive strande i Sharm el Sheikh. Den er meget populær blandt dykkere for sine imponerende koralformationer og det rige dyreliv under vandet. Stranden er forholdsvis rolig og tiltrækker et mere afslappet publikum. Sandet er fint og blødt, og vandet er klart med en kort overgang til det dybere vand, hvilket er ideelt for mere avanceret dykning.

Omgivelserne er veludstyrede med faciliteter, herunder luksuriøse spisesteder og velholdte toiletforhold. De nærliggende resorts og hoteller tilbyder service af høj standard. Vandet her er ofte roligt, og dykkerstederne udenfor kysten byder på spændende oplevelser under havoverfladen.

Foruden dykning og snorkling tilbyder Sharks Bay også kajakroning og sejlads for de eventyrlystne.

Faktaboks:
Henvender sig til: Dykkere og dig, der søger luksus.
Beliggenhed: Kort køretur fra det centrale Sharm el Sheikh.
Størrelse: Moderat.
Toiletforhold: Flotte faciliteter.
Forplejning: Luksuriøse spisemuligheder.
Betaling: Primært private resorts, betaling for visse faciliteter.
Tilgængelighed: God tilgængelighed, velegnet for de fleste.
Sandtype: Fint blødt sand.
Vidste du at: Sharks Bay var engang kendt for sit hajrige farvand, men er i dag sikker for svømmere og solbadere.

Terrazzina Beach – Kendt for sin livlige stemning

Terrazzina Beach med palmer, en promenade, parasoller og en hvid bygning med et tårn ved havet under en klar blå himmel.Terrazzina Beach er kendt for sin livlige atmosfære, og er det ideelle valg for dig, der ønsker at kombinere solbadning med festligheder. Stranden er nemlig ofte vært for DJ-events og strandfester. Sandet er blødt og indbydende, og vandet lavt og roligt, hvilket gør det børnevenligt og ideelt for ikke-øvede svømmere.

Faciliteterne inkluderer flere barer og spisesteder, som serverer alt fra snacks til fulde måltider. Toiletforholdene er også gode. Stranden ligger i en beskyttet bugt, og vandet er derfor ideelt til rolig svømning og vandsport som paddleboarding.

Terrazzina Beach tiltrækker et yngre publikum, og stemningen her kan blive meget festlig – især i højsæsonen.

Faktaboks:
Henvender sig til: Unge, voksne og festglade gæster.
Beliggenhed: I gåafstand fra det centrale Sharm el Sheikh.
Størrelse: Lille.
Toiletforhold: Veludstyrede.
Forplejning: Varierede spise- og drikkemuligheder.
Betaling: Offentlig strand med betalingsfaciliteter for særlige arrangementer.
Tilgængelighed: Let tilgængelig.
Sandtype: Blødt og fint.
Vidste du at: Terrazzina Beach er berømt for sine farverige strandfester, der ofte varer hele natten.

El Fanar – Roligt og naturskønt

Strand med turkisblåt hav og stråtækte parasoller på en solrig dag.El Fanar er kendt for sin rolige atmosfære og naturskønne udsigter. Stranden er ideel for dig, der søger fred og ro væk fra de mere turistede områder. Sandet er fint og lysere end på andre lokale strande. Vandet er krystalklart med et rigt dyreliv, hvilket gør det til et rigtigt godt sted for snorkling.

Omgivelserne er mindre kommercielle og med færre faciliteter, men der findes et par hyggelige caféer, der serverer lokale retter. Toiletforholdene er basale, men tilstrækkelige. El Fanar ligger lidt isoleret, hvilket kun gør den endnu smukkere og mere charmerende.

Aktiviteter som snorkling og afslappende svømning er oplagt her, og området er ideelt for dig, der ønsker at nyde roen og stilheden uden alt for mange mennesker.

Faktaboks:
Henvender sig til: Ældre, og dig der elsker naturen og ro.
Beliggenhed: Kort køretur fra det centrale Sharm el Sheikh.
Størrelse: Lille.
Toiletforhold: Basale.
Forplejning: Et par lokale caféer.
Betaling: Offentlig strand.
Tilgængelighed: Mindre tilgængelig pga. sin isolerede beliggenhed.
Sandtype: Fint og lyst.
Vidste du at: El Fanar betyder “fyrtårn” på arabisk, og området er opkaldt efter det gamle fyrtårn, der stadig står på en nærliggende klippe.

Ras Mohammed National Park – Et mekka for dykkere og snorklere

Undervandsbillede af koralrev med flere fisk, der svømmer omkring.Ras Mohammed National Park er mere end blot en strand; det er en hel oplevelse med sine fantastiske koralrev. Parken er beliggende på Sinaihalvøens sydspids, og er et mekka for dykkere og snorklere.

Sandet her er naturligt og groft, og vandet er helt utroligt klart, hvilket giver perfekte forhold for dykkere og snorklere til at observere det rige liv under havoverfladen med farverige fisk og koraler.

Området er næsten uberørt og i sin oprindelige form, og har ingen faciliteter som restauranter eller caféer, hvilket understreger dets status som nationalpark.

Vandet her kan variere meget fra roligt til strømfuldt, afhængigt af vejret og årstiden. Det tiltrækker en række forskellige planter og dyr i vandet. Toiletforholdene er begrænsede og primært tilgængelige ved indgangsområderne.

Faktaboks:
Henvender sig til: Dig, der elsker dyr, naturen og at dykke.
Beliggenhed: Cirka 30 km fra Sharm el Sheikh.
Størrelse: Omfattende.
Toiletforhold: Begrænsede.
Forplejning: Ingen faciliteter i parken.
Betaling: Indgangsgebyr til nationalparken.
Tilgængelighed: Begrænset; anbefales at besøge med guide.
Sandtype: Groft natursand.
Vidste du at: Ras Mohammed var det første erklærede nationalparkområde i Egypten, og er hjemsted for over 1.000 arter af tropiske fisk.

Køb billetter til oplevelser ved Ras Mohammed National Park

Nabq Bay – Smukke strande og naturreservat

Nabq Bay strand med en person ved vandkanten og bjerge i baggrunden.Nabq Bay er en unik kombination af smukke strande og et beskyttet naturreservat. Stranden er vidtstrakt og præget af fint, lyst sand og lavt vand. Området er særligt kendt for sin bevarelse af mangrove skove og et særdeles rigt fugleliv.

Faciliteterne her er mere tidssvarende end i Ras Mohammed, men stadig med stor respekt for den omkringliggende natur. Du kan finde nogle få spisesteder og basale toiletforhold langs stranden. Vandaktiviteterne omfatter alt fra let snorkling til kajaksejlads, hvilket gør det til et godt sted for familier og miljøbevidste rejsende.

Faktaboks:
Henvender sig til: Familier, naturinteresserede og miljøbevidste turister.
Beliggenhed: Cirka 20 km nord for Sharm el Sheikh.
Størrelse: Stor.
Toiletforhold: Basale.
Forplejning: Der er flere spisesteder.
Betaling: Offentlig strand med gratis adgang.
Tilgængelighed: God – med veje tilgængelige til stranden.
Sandtype: Fint, lyst sand.
Vidste du at: Nabq Bay er et af de største kystbeskyttede områder i Rødehavet, kendt for sine sjældne mangrovetræer.

Tiran Island Beach – Skjult ø-skønhed

Koraller under vandoverfladen med en båd og klippefyldt kyst i baggrunden nær stranden på Tiran.Tiran Island Beach ligger på Tiran Island, som er placeret ved åbningen til Akababugten. Den er kendt for sin isolerede skønhed og fantastiske dykkersteder. Stranden er primært stenet med nogle sandede områder, og vandet er utroligt klart, hvilket er ideelt for dig, der elsker at dykke eller snorkle.

Øen og dens strande er mindre tilgængelige og tilbyder ikke mange faciliteter, hvilket giver en mere uberørt og naturlig oplevelse. Toiletforholdene er meget begrænsede, og der er næsten ingen forplejning tilgængelig, så det anbefales at medbringe eget udstyr og forsyninger.

Vandsportsaktiviteter her er primært fokuseret på dykning og snorkling, og det er et populært sted for både nybegyndere og erfarne dykkere, der ønsker at udforske klippeformationerne og det rige liv under vandet.

Faktaboks:
Henvender sig til: Dykkere, eventyrere og dig, der søger ro og privatliv.
Beliggenhed: Tilgængelig via båd fra Sharm el Sheikh.
Størrelse: Variabel; primært stenet med sandområder.
Toiletforhold: Meget begrænsede.
Forplejning: Ingen.
Betaling: Gratis adgang, men transport til øen kan koste.
Tilgængelighed: Begrænset; primært tilgængelig via båd.
Sandtype: Stenet med sandområder.
Vidste du at: Tiran Island er strategisk vigtig i regionen, og var engang et afgørende punkt i flere historiske konflikter.

Hadaba – Skønhed og rolig atmosfære

En trætrappe fører ned fra en klippe til en smuk, turkisblå bugt med både og små øer i baggrunden.Hadaba er en unik strandoplevelse i Sharm el Sheikh med sin dramatiske klippekyst og udsigt over det turkisblå Røde Hav. Beliggende syd for Naama Bay tilbyder stranden en mere rolig atmosfære sammenlignet med de travle turistede strande. Sandet her er groft og blandet med koralskær, og vandet hurtigt bliver dybt, hvilket er ideelt til dykning og snorkling.

Faciliteter på Hadaba omfatter en række dykkercentre og nogle hyggelige caféer og lokale restauranter, som serverer både lokale og internationale retter. Toiletforholdene er gode, og stranden er kendt for at være ren og velholdt.

Vandaktiviteterne her er centreret omkring det farverige koralrev, der er let tilgængeligt fra kysten. Hadaba er også populær for sine dyk om natten, som tiltrækker dykkere fra hele verden.

Faktaboks:
Henvender sig til: Dykkere og snorklere samt dig, der søger ro.
Afstand til nærmeste by: Kort køretur fra centrum af Sharm el Sheik.
Størrelse: Moderat.
Toiletforhold: Gode og tilgængelige.
Forplejning: Flere spisesteder tilgængelige.
Betaling: Offentlig strand med nogle betalte faciliteter.
Tilgængelighed: Rimelig, men nogle områder kan være svært tilgængelige pga. mange klipper.
Sandtype: Groft koralsand.
Vidste du at.: Hadaba betyder “klippe” på arabisk, hvilket henviser til områdets karakteristiske klippeformationer.

Dahab – Afslappet livsstil ved havet

To liggestole med halmparasoller på Dahab strand med klart blåt vand og bjerge i baggrunden.Dahab ligger på Sinaihalvøens østkyst. Stranden er kendt for sin afslappede, boheme-lignende atmosfære, og er et yndet sted for backpackere og windsurfere. Den tidligere fiskerlandsby har bevaret meget af sin oprindelige charme med lavtliggende bygninger og en afslappet livsstil.

Stranden her er bred med fint sand, og vandet er roligt og lavt, hvilket gør det attraktivt for svømmere og ideelt for windsurfing.

Dahab er også berømt for sine dykkersteder såsom Blue Hole, og dens kystlinje byder på hyggelige caféer og restauranter, der serverer alt fra retter med friskfangede fisk til internationale cuisine. Toiletforholdene er varierende, men generelt acceptable.

Aktiviteterne på stranden omfatter ikke kun vandsport, men også kamelture og ørkensafari, som giver et pust af eventyr til de besøgene.

Faktaboks:
Henvender sig til: Backpackere, familier, og dig der elsker vandsport og eventyr.
Afstand til nærmeste by: Integreret i Dahab by, ca. 80 km. fra Sharm el Sheik.
Størrelse: Lang og bred.
Toiletforhold: Acceptable.
Forplejning: Bredt udvalg af spisesteder langs stranden.
Betaling: Offentlig strand med mulighed for leje af udstyr og ture.
Tilgængelighed: Meget tilgængelig.
Sandtype: Fint sand.
Vidste du at.: Dahab betyder “guld” på arabisk, navngivet efter de gyldne sandstrande langs kysten.

Af andre skønne strande ved Egyptens kyster som er et besøg værd kan bl.a. nævnes Hurghada Beach og Agiba Beach.

Fotos:
Parasol-dækkede liggestole på Dahab strand ved en blå sø med bjerge i baggrunden. © Berenika_L / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Standen i Naama Bay med krystalklart vand og både i baggrunden. © Dimos_istock / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Strand ved Ras Um Sid fyldt med parasoller og solbadende mennesker langs en klippefyldt kyst med byen i baggrunden. © Serhii_Yushkov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Shark's Bay strand med solsenge, parasoller og palmetræer i baggrunden, med klart blåt vand i forgrunden. © alan64 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Terrazzina Beach med palmer, en promenade, parasoller og en hvid bygning med et tårn ved havet under en klar blå himmel. © Enjoylife2 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Strand med turkisblåt hav og stråtækte parasoller på en solrig dag. © Youssef Saad / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Undervandsbillede af koralrev med flere fisk, der svømmer omkring. © OlyaSolodenko / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Nabq Bay strand med en person ved vandkanten og bjerge i baggrunden. © Antonel / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Koraller under vandoverfladen med en båd og klippefyldt kyst i baggrunden nær stranden på Tiran. © Manlio Leggio / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En trætrappe fører ned fra en klippe til en smuk, turkisblå bugt med både og små øer i baggrunden. © Serhii_Yushkov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
To liggestole med halmparasoller på Dahab strand med klart blåt vand og bjerge i baggrunden. © Berenika_L / iStock / Getty Images Plus via Getty Images



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.