Tre lundefugle sidder på en grøn skrænt foran en landsby med farverige huse.

8 steder du skal se på Færøerne – bliv inspireret her

Hedda Bremer
Færøerne er med sine knapt 50.000 indbyggere et lille samfund, der er spredt ud over 18 beboede øer. Heldigvis får flere og flere øjnene op for den vilde og smukke øgruppe. Tag med til verdens vel nok mest uspolerede øhav i denne artikel, og få vores tips til de bedste steder du skal se på Færøerne, og hvornår du skal besøge øerne.

Her er 8 steder du bør se på Færøerne

Vi vil anbefale dig at leje en bil, når du kommer til Færøerne, hvis du har mulighed for det. Det letteste er at bestille en bil på forhånd, så den står klar på lufthavnens parkeringsplads, når du ankommer. Vágar Lufthavn er en lille og overskuelig lufthavn, så derfor er det let for dig at finde din lejebil.


 

Magiske Mykines − Med et sandt fugleparadis

Et fyrtårn står på en frodig grøn klippe med udsigt over en dyb blå hav og flere små klippeøer i baggrunden.

Magiske Mykines er virkelig noget for sig selv. Det er det vestligste punkt på Færøerne, og det er mest kendt for fyrtårnet, de stejle klipper og et sandt fugleparadis.

Her kan du nemlig opleve de små søpapegøjer og komme helt tæt på Færøernes største fugl, sulen, som kun yngler på Holmen på Mykines.

Tag dig gerne tid til at gå fra Mykines centrum og ud til fyrtårnet, hvor du afslutningsvis kan tage dig en øl i caféen på Kristianshus.

OBS! Som kystby er Mykines et vejrbidt sted, så husk at tage en søsygetablet før bådturen ud til øen!


 

Tórshavn − Den stemningsfulde hovedstad på Færøerne

En havn med både og farverige huse ligger langs kajen under en klar blå himmel, mens en række lyskæder hænger over området.

Færøernes hovedstad er en af verdens mindste hovedstæder. Tórshavn er en hyggelig og tilpas stor by med sine rundt regnet 12.000 indbyggere. Her kan du tage på en stemningsfuld byvandring, hvor du kan gå på opdagelse i små hyggelige butikker og fine gamle træbygninger. Gå rundt i de små gader på Tinganes, og forestil dig, hvordan det ville være at bo her.

Tag et stop undervejs i en af de hyggelige cafeer. Sæt dig fx på en af havnecaféene, og bestil noget godt at drikke, mens du kigger på hverdagslivet. Husk også at tage en tur indenom Dómkirkjan.

Du kan for eksempel spise din frokost på Nordens Hus, som blandt andet huser forskellige kulturelle arrangementer og udstillinger.


 

Kirkjubøur − Kom tæt på den færøske historie

En rød udskåret figur af en fugl, dekorativt indgraveret på en blå og sort baggrund.

10 km sydvest for Tórshavn ligger Kirkjubøur, som bliver anset for at være det vigtigste historiske sted på Færøerne.

Fra Tórshavn er det faktisk nemt at vandre over fjeldet til Kirkjubøur. Der er nemlig varder til at guide dig hele vejen. Men vil du være helt sikker på at finde vej, kan du blot spørge de lokale. Undervejs kan du nyde den friske luft og de smukke udsigter til øerne Sandoy, Hestur, Koltur og Vágar.

Når du kommer frem, bør du besøge tre bemærkelsesværdige bygninger; nemlig Magnus-katedralen, kongsgården Kirkjubøargarður og Ólavskirkjan.

Mærk det historiske vingesus i den gamle gårdbygning, Røykstuen. Studer de smukke udskæringer, og tag en tur indenom den lille kirke, hvis dør er dekoreret med smuk glaskunst.

Selv om det er interessant at se de historiske bygninger, så er det sikkert stilheden, den beroligende udsigt og de flotte heste, du kommer til at huske bedst fra Kirkjubøur.


 

Gásadalur − En af Færøernes mest utilgængelige landsbyer

Et vandfald falder fra en klippe ned i havet, omgivet af frodige grønne bakker og et lille samfund af huse på toppen.

Den idylliske og afsidesliggende landsby Gásadalur ligger på vestsiden af lufthavnsøen Vágar, og byen er omkranset af bjerge.

Der var faktisk ingen vejforbindelse til Gásadalur, før Gásadalstunnilin blev bygget i 2004. Og det er stadigvæk en af Færøernes mest utilgængelige landsbyer.

Vi anbefaler, at du kører igennem tunnelen, parkerer bilen og følger stierne et stykke. Så kan du blandt andet nyde synet af et imponerende vandfald, som du sandsynligvis ikke kommer til at glemme lige med det samme.


 

Saksun – Idyllisk bygd med storslåede udsigter

En hvid bygning med græstag står ved siden af en stengærde i et naturskønt landskab med bjerge og en sø under en blå himmel med skyer.

I den nordlige del af Streymoy finder du Saksun – et smukt og helt stille sted, hvor du virkelig finder roen.

Din køretur dertil er nærmest en oplevelse i sig selv. Vejen løber imellem majestætiske bjerge og ender oppe i den lille idylliske landsby.

Saksun er kendt for sin smukke beliggenhed mellem høje fjelde og har:

  • 14 fastboende indbyggere
  • En 150 år gammel kirke med en lille kirkegård
  • En gammel gård, som også fungerer som museum
  • Et cirkelrundt bassin, som udgør den specielle naturhavn

Her kan du få en interessant indsigt i livet, som stadig leves i Saksun-dalen.

Fra Saksun er det dejligt at gå igennem dalen, forbi søen og ud til ved havet. Vær dog opmærksom på tidevandet. Du kan nemlig kun komme ud til havet og færdes derude, når det er lavvande på visse tidspunkter af døgnet.


 

Vestmanna − Populær og storslået naturoplevelse

En lunde står på en græsklædt klippe med blå himmel i baggrunden.

På Streymoy finder du populære Vestmanna. Og her bør du virkelig tage hen, hvis du er på jagt efter en storslået naturoplevelse.

Tag med på en af Sjóferðirs bådture til fuglebjergene, og nyd synet af det dramatiske klippelandskab. Du sejler fx igennem smalle passager, langs høje klippevægge og ind i mørke grotter. Sejlturen ved Vestmanna tager et par timer og kan varmt anbefales, uanset om du får de lokale, eksotiske fugle at se eller ej.


 

Gjógv − Lille bygd med fugleliv og stor sjælefred

En lille vandvej skåret gennem klipper med grønne bakker på begge sider, enkelte personer går langs stien nær en båd.

Nord for Eysturoy ligger den lille bygd Gjógv, som bliver et kært minde for de fleste, som besøger stedet.

Gå en tur i kirkeområdet og ned til søen, mens du nyder den friske havluft.

Der ligger en lettilgængelig bakke, som du kan gå op på (du kan se den i højre side af billedet).

Herfra har du en god udsigt mod fuglebjerget. Og du kan bruge lang tid på at sidde der i dine egne tanker med kun havet, klippene og fuglelivet i dit synsfelt.

Efterfølgende kan du tage turen indenom hotellet Gjàargarður og købe dig noget varmt at drikke.


  

Leitisvatn − Den største sø og et spektakulært vandfald

En ensom bygning står ved bredden af en rolig sø omgivet af sneklædte bjerge og en klar blå himmel.

På Vágar finder du Leitisvatn, som også kaldes Sørvágsvatn, og som er den største sø på Færøerne.

Her finder du en enestående udsigt over havet. Og efter en 45 minutters lang gåtur kommer du til enden af søen og kan nyde synet af det spektakulære vandfald Bøsdalafossur. En klar anbefaling herfra!


 

Hvornår er det bedst at rejse til Færøerne?

Tre kvinder i traditionelle folkedragter står sammen på en travl gade med lys og mennesker i baggrunden.

Klimaet på Færøerne

Øgruppen har milde vintre og kølige somre. Og du må være forberedet på, at der kan komme tåge og regn uanset hvornår på året, du tager afsted.

Vejret kan skifte pludseligt. Det siges, at det er muligt at opleve flere årstider på én dag, med sol og blå himmel det ene øjeblik og gråvejr det næste.

Temperaturene er ganske jævne. Gennemsnitstemperaturen ligger på 3,5 °C om vinteren og 12 °C om sommeren. Det bliver derfor aldrig virkeligt koldt, selv om vinden af og til kan føles kølig.


 

Udvalgte arrangementer på Færøerne

Det er om sommeren, at der sker mest på kulturfronten. Derfor kan vi anbefale dig at besøge Færøerne i slutningen af juli, så du får fejringen af nationaldagen, Ólavsøka, som løber af stabelen d. 28. og 29. juli, med.

En gruppe mennesker står samlet under et flag på en stang med bjerge og græs i baggrunden.Her kan du se færingerne i flotte nationaldragter, opleve traditionel musik, dans og kaproing med færingebåde i Tórshavn og mærke den glade stemning blandt de lokale.

Ellers er det en oplevelse at være med til musikfestivalen G! Festival, som også foregår i juli måned. Så fyldes den lille landsby Syðrugöta på øen Eysturoy med glade festivalgæster.

Musikken spænder fra færøske viser til britisk Drum and Bass. Så her er der lidt for alle!

I slutningen af august/begyndelsen af september kan du opleve kulturdage i Fuglafjørður. Her kan du smage den lokale færøske mad, se kunstudstillinger, tage med på guidede turer og lytte til lokale artister. Der er gratis adgang.

Flere får står tæt sammen i en indhegning, mens mennesker i baggrunden observerer dem.En anden oplevelse, som det kan være interessant for dig at se, er traditionel fårekliping.

På Færøerne bor der flere får end mennesker. Og hvert forår og efterår samles folk fra alle generationer for at hjælpe til med fåreklipingen.

Det er absolut en lokal og ganske særlig oplevelse!


 

Har du fået lyst til at udforske de bedste steder på Færøerne?


Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvilke steder du skal se på Færøerne, og at du måske vil tage turen dertil en dag.

Har du fået lyst til at rejse til Færøerne?

Vil du tjekke prisniveauet på rejser til Færøerne, får du nogle af de bedste tilbud her:

Billige flybilletter til Færøerne

Her finder du eksempler på flypriser til Færøerne. Klik på prisen, så bliver du sendt over til Travelmarkets flysøgemaskine. I søgemaskinen kan du sammenligne priser, og i priskalenderen kan du se de billigste rejsedage til Færøerne.

Billund - Thorshavn, VagarFra 2.042,-Vælg
København - Thorshavn, VagarFra 3.039,-Vælg
Aalborg - Thorshavn, VagarFra 3.650,-Vælg

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufhavne? Søg selv efter flybilletter til Færøerne.

Vekommen til Færøerne!

Bedøm artiklen her (25 bedømmelser)
3.6

Fotos:
Toppfoto © flickr / creative commons / mariusz kluzniak
Mykines © istockphoto / FedevPhoto
Tórshavn © Hedda Bremer
Kirkjubøur © istockphoto / stockcam
Gásadalur © istockphoto / Boris Buschardt
Saksun © istockphoto / FedevPhoto
Lundefugl © istockphoto / Andrea Izzotti
Gjógv © Hedda Bremer
Leitisvatn © flickr / creative commons / Hans Juul Hansen
Ólavsøka © flickr / creative commons / Katrin Svabo Bech
G! Festival © Hedda Bremer
Saueklipping © Hedda Bremer


 


Kommentarer til indlægget

  1. Færøerne kan så meget anbefales!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.