Fakta
Foroyar
Torshavn
1.399 km2
Færøsk og dansk
Evangelisk-luthersk
45.296 (2000)
Hjemmestyre, men en del af kongeriget Danmark
Færøerne er beliggende hvor Atlanterhavet møder Norskehavet. De 18 større og mindre øer består af klip-per og er skabt af enorme naturkræfter. Det eneste sted, der findes træer, er i Torshavn, hvor husene be-skytter dem mod vinden. Den primære vegetation på øerne er græs, mos og lav.
Rejseforberedelse
Bedste rejsetid
Det er højsæson på Færøerne fra juni til september. I sommermånederne bliver det aldrig rigtigt mørkt, og sejlturen over Nordatlanten er mest behagelig på denne årstid, da havet er forholdsvis roligt. Færøerne er aldrig overrendt af turister. Heller ikke i højsæsonen.
Rejselitteratur
Køb dine guidebøger her (Reklame)
Pas og visum
Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.
Helbred og vaccinationer
Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.
Toldregler
Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.
Pakkeliste
Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.
Husk inden afrejse
Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.
Bekræft eventuelle flybilletter
Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse
Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.
Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster
Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.
Lokale forhold
Valuta
Króna (Kr), 1 Kr = 100 oyra
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.
Netcaféer
Færingerne er flittige internetbrugere, og der findes internetcaféer i flere byer og bygder.
Nødhjælp
For at tilkalde hjælp på Færøerne skal du ringe på følgende numre:
Brand og ambulance (112)
Politi (11448)
Drikkepenge
Hverken tjenere, taxichauffører eller hotelportierer forventer drikkepenge, da service er inkluderet i regnin-gen.
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 11.00 på Færøerne.
Vægt og mål
På Færøerne benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter
Rumindhold: liter
Fotografering
Når man rejser til Færøerne, skal man huske at medbringe kamera, for øernes barske natur er i sand-hed fotogen. Der er ikke særlige restriktioner på øen, så knips bare løs. Vil man fotografere mennesker, er det dog en god ide at spørge om lov først.
Drikkevand
Det er sikkert at drikke vand fra hanerne på Færøerne.
Elektricitet
På Færøerne benytter man følende strømkilde:
220 V, 50Hz
Opførsel
På Færøerne anses det for uhøfligt at klatre over et stengærde til dyrkede arealer. Færøerne er et rimelig religiøst samfund, og det forventes at man holder ind til siden, hvis man møder et ligtog og ikke arbejder eller fisker om søndagen.
Åbningstider
Banker har åbent fra 9.30 til 16.00 (mandag-fredag), torsdag dog åbent til 18.00.
Butikker har åbent fra 9.00 til 17.30 (mandag-fredag) og fra 9.00 til 12.00 (lørdag).
Kontorer har åbent fra 10.00 til 12.00 og fra 13.30 til 15.30 (mandag-fredag).
Mad og drikke
Hvis man er vild med friske grønsager, skal man ikke vælge det færøske køkken, for her er hovedingredien-serne kød og kartofler. Af færøsk hverdagsmad kan nævnes grindekød og spæk. Delikatesser er fårehove-der og tørrede fisk.
Forhold for handicappede
Til trods for landets barske natur er der gode forhold for handicappede på Færøerne. Mange busser er ind-rettet så de kan medtage kørestolsbrugere, og mange hoteller har også gode forhold for handicappede.
Helligdage
Nytårsdag, 1. januar
Flagdag, 25. april
Nationaldag, 29. juli
1. Juledag, 25. december
2. Juledag, 26. december
Flytbare helligdage
Påske, marts eller april
Overnatning / Hotel
Camping
Det er tilladt at campere udenfor de anlagte pladser, men man skal altid indhente tilladelse hos ejeren af jor-den.
Hoteller
Hotellerne på øen svinger meget i standard, men generelt er alle pæne og rene. De bedste hoteller findes ved Vagar-lufthavnen og i Torshavn.
Pension
I bygderne og i Torshavn er der mange private, der lejer værelser ud efter Bed&breakfast- princippet. Nogle steder kan man også få fuld forplejning.
Vandrehjem
Der findes en del vandrerhjem spredt ud over Færøerne. De er i fin stand og ligger ofte i forbindelse med naturskønne områder.
Andre overnatningsformer
Sommerhuse
Mange steder på Færøerne udlejes sommerhuse og hytter til turister. Priserne og standarden er meget for-skellig
Lokal transport
Fly
De mest afsides beliggende bygder beflyves med helikopter, som drives af SL. Der kræves pladsreservati-on.
Bus
Færøernes busnet er rigtig godt udbygget. Der kører busser i alle retninger mindst en gang om dagen. På nogle ruter skal man bestille plads i forvejen.
Tog
Der kører ikke tog på Færøerne
Taxi
Der er taxiselskaber i de fleste større bygder. De kan bestilles per telefon, og deres nummer findes i den lokale telefonbog.
Billeje
Flere af de internationale selskaber er repræsenteret på øerne. Man kan kun køre bil på Færøerne, hvis man har bevis på, at man har tegnet en ansvarsforsikring.
Båd eller færge
Meget af transporten mellem øerne foregår med båd. Har man bil med, er det en god ide at bestille plads i forvejen, da bilfærgerne ofte er bookede til randen. Find rejser til Færøerne her
Hvis du gerne vil finde rejser til Færøerne, kan du vælge imellem forskellige rejsetyper her på Travelmarket.dk.
Er du på udkig efter en flybillet til Færøerne? Så kan du bruge vores prissammenligningstjeneste med flyprisgaranti.Inspiration til Færøerne
Hvis du vil vide mere om rejser til Færøerne, så kan du finde endnu mere information her på siden.
Skal du på sightseeing, så skal du tjekke listen med seværdigheder i Færøerne.