En kvinde i rødt bukker sig ved et stort røgelseskar mens andre mennesker går rundt i en travl tempelgård.

Rejsebudget til Kina – oplev Østens mystik

Annette og Tore Seier

Gå en tur på den kinesiske mur, se skyskraberne i Shanghai, de uendelige temarker og mærk Østens mystik. Alt dette kan blive dine oplevelser, men hvad koster det? I dette rejsebudget til Kina giver vi dig en ide om, hvad en rejse til Kina vil koste og kommer med lidt tips til de bedste oplevelser.

Flybilletter til Kina

Den største udgift, når du skal lave et rejsebudget til Kina, er flybilletten. Fra Danmark er der langt til Kina. Men fra København er der en del direkte ruter til nogle af Kinas spændende storbyer. En dejlig bekvem måde at rejse på.

Direkte flybilletter kan være dyrere end, hvis du vælger at flyve med en mellemlanding. En mellemlanding, der vil kunne bruges på stop-over, og dermed kan du få endnu flere gode rejseoplevelser.

En smuk have med et lille vandfald, hvor omkringstående træer har lyserøde blomster og frodig grøn vegetation.Hvis du søger lidt rundt blandt flyselskaberne på Travelmarket.dk kan du ofte finde en stop-over billet til samme pris, som for en almindelig mellemlanding.

Priseksempler på flybilletter

Kina er et meget stort land, så derfor påvirker din destination i Kina også, hvor meget billetten koster.

Billetprisen afhænger også af, hvor mange stop du har undervejs. Flere mellemlandinger, giver ofte en billigere billet, men det giver også længere rejsetid. Men overordnet koster en flybillet til Kina ca. 3.300 kr.

Men jo hurtigere du ved, hvornår du skal rejse, des større chance er der for, at du kan finde din flybillet til en god pris. Anbefalingen er mindst 8 uger før din afrejse.

I eksemplet fundet på Travelmarket.dk har vi valgt tre kinesiske storbyer: Beijing, Shanghai og Hong Kong. Datoerne er med udrejse fra København den 1. marts og hjemrejse den 15. marts 2018, og prisen er for en returbillet for 1 person.

• Beijing:

Billigste med Turkish Airlines kr. 2.906 med en mellemlanding – Bedste med SAS, en direkte flyvning kr. 3.284

• Shanghai:

Billigste pris med Aeroflot kr. 2.993 med en mellemlanding – Bedste med SAS en direkte flyvning kr. 3.784

• Hong Kong:

Billigste med blandede flyselskaber kr. 3.024 med en mellemlanding – Bedste med Finnair med en mellemlanding kr. 4.693

Her kan du se aktuelle tilbud på flybilletter til Beijing (Kina)

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)
 
Ingen priser eller forkerte lufthavne?

Find selv dine flybilletter til Beijing i Travelmarkets flysøgemaskine

.

Du kan også søge efter flybilletter til Shanghai, Hong Kong eller andre byer i Kina i Travelmarkets flysøgemaskine

Indenrigsflyvninger

En elektronisk ankomst- og afgangstavle viser togtider og statusinformation på en station med flere togafgange opført.Afstandene er store i Kina. Hvis du gerne vil have dine oplevelser mange steder i landet, kan du med fordel flyve indenrigs. Der er adskillige flyselskaber i forskellige prisklasser.

Priseksempel i perioden fra 1. marts – 15. marts 2018 for returbilletter:

• Fra Beijing til Shanghai – direkte med China Eastern Airlines kr. 1.168
• Fra Shanghai til Hong Kong – direkte med China Eastern Airlines kr. 1.677

Hvis din rejse tillader det, kan vi især anbefale, at du kombinerer din Kina-rejse med et besøg i Hong Kong udover en af de store fastlandsbyer Beijing – og eller Shanghai.

Andre udgifter på rejsen

Når du tager på en længere rejse, er der altid ekstra udgifter. Udgifter, som du skal tage højde for i dit rejsebudget til Kina.

Yderligere omkostning til din flyrejse

Der kan forekomme ekstra udgifter til din flybillet. Derfor er det vigtigt, at du tjekker hvad din flybillet inkluderer i forhold til forplejning under rejsen, og om bagage er inkluderet. Hvis I rejser flere sammen, vil det også være rart med sædevalg.

Hvis de nævnte ting ikke er inkluderet, kan det være en god ide at bestille dem sammen med din billet. Hvis du først betaler for f.eks. bagage ved check-in, vil dette være dyrere.

Transport til og fra lufthavnen

Tre mennesker med stråhatte arbejder i en frodig, grøn mark, omgivet af træer og bakker.

Hvordan skal du komme til og fra lufthavnen? Skal du medregne en parkeringsafgift for din bil i lufthavnen, imens du er væk, eller kan du bruge offentlig transport?

Undersøg de forskellige muligheder for transport både i Danmark, og når du kommer frem til Kina. Findes der lufthavnsbusser ind til byen, eller skal du med taxa?

Tjek eventuelt hjemmesiden for det hotel, hvor du skal bo på. Her er ofte beskrevet den bedste vej frem til hotellet fra lufthavnen.

Rejseforsikring

Det er vigtigt, at du aldrig rejser uden en rejseforsikring. En rejseforsikring kan bestilles for den periode, du er ude af rejse. Men ofte kan det betale sig at tegne en årsrejseforsikring ved dit eget forsikringsselskab.

Ved rejse til Kina skal du også huske at sikre, at din rejseforsikring dækker hele verden og ikke kun Europa.

Telefonudgifter

På de fleste hoteller er der trådløst internet, og i storbyerne findes det på cafeer og restauranter.
Du kan undgå, at din telefonregning bliver for stor ved at købe et prepaid simkort for 250 kr. China Mobile har den bedste dækning i Kina.

Visum

Før du må rejse til Fastlandskina, skal du hjemmefra have tildelt et visum. Prisen for et visum er ca. 450 kr. for en enkel ankomst til Kina. Det er vigtigt, at du søger visum i god tid, og at du ved, hvor du skal bo den første tid, du er i Kina. Hvis du kun ønsker at rejse til Hong Kong, behøver du ikke et visum.

Prisniveauet i Kina

Byens skyline om natten med farverige lys og grønne laserstråler, der skinner fra toppen af en bygning.

Kina er, set med danske øje, et billigt rejseland at besøge. Priserne er højere i storbyerne, mens de er meget lave udenfor byerne.

Overnatning

I de mindre byer koster middelklassehoteller pr. nat fra 300 kr. og opefter. Hotellerne i storbyerne er dyrere. Her skal du budgettere med 700 kr. og opefter. Der er ofte inkluderet morgenmad på hotellerne i Kina. Hvis du vælger at rejse til Hong Kong, skal du forvente at hotelpriserne ligger på 1.000 kr. pr. nat.

Hotelpriserne stiger væsentligt under det kinesiske nytår (datoen varierer fra år til år) og i højsæsonen, som for kineserne er september og oktober.

Mad og drikke

Indkøb af dagligvarer er væsentligt billigere end i Danmark. Du kan købe et god måltid mad på en restaurant for 70 kr. og på et gadekøkken for 15 kr. En flaske vand kan købes for 2 kr. og en øl for 5 kr.

Hvad koster transport i Kina?

Billeje

En mellemklassebil med plads til 4 personer og oppakning koster 210 kr. pr dag at leje. Benzinprisen i Kina er på ca. 6 kr. pr. liter. Du skal være opmærksom på, at kinesernes kørsel er meget anderledes og ikke så hensynsfuld som i Danmark.

Togrejser

Kina tilbyder også et stort tognet, og du kan f.eks. tage toget fra Beijing til Shanghai for 600 kr. Der er masser af muligheder for at køre i nattog. En rejse fra Beijing til Xian koster f.eks. fra 300 kr. til 800, alt afhængig af klassen. I Kina har de også højhastighedstoget, der i sig selv er en rejseoplevelse.

Offentlig transport i storbyerne

Lyserød sporvogn med reklame for forestillingen Dirty Dancing kører på en bybane med flere personer ombord, andre sporvogne og bygninger i baggrunden.

En standardbillet til det offentlige metrosystem i storbyerne koster 3-4 kr. Der er mulighed for at købe togbilletter til 1 dag eller 3 dage. En togbillet til 3 dage koster 45 kroner. I Hong Kong koster en billet med dobbeltdækkersporvognene 2 kr.

Taxa i Kina

Det er billigt at køre taxa i Kina. Det koster under halvdelen af danske priser. Du kan med fordel forsøge at aftale en fast pris, hvis det er en længere tur du skal køre.

Hvornår er det bedst at rejse til Kina?

De bedste rejsetidspunker til Kina er i foråret eller efteråret. Her kan du opleve behageligt klima, dog kan der være koldt i nogle områder af det store land.

På grund af indlandsklimaet, er sommeren som regel meget varm og vinteren isende kold.

Vi har selv været i Kina i slutningen af april og oplevede i det spirende forår behageligt vejr. Mens en anden rejse i december var meget kold.

Højdepunkter i Kina

Kina er et stort land og tilbyder uanede mængder af oplevelser. Måske vælger du at opleve en storby, eller du vil rejse rundt i landet. Her er nogle eksempler på, hvad du kan opleve i Kina:

Storbyerne

Moderne skyskrabere langs en vandkant med en karakteristisk TV-tårn og en båd på vandet.

Beijing

– I Kinas hovedstad kan du opleve Den Himmelske Freds Plads. Den imponerende Forbudte By eller Jade-øen i Beihai Park. Lidt udenfor Beijing centrum kan du tage en gåtur på et af verdens 7. vidundere, Den Kinesiske Mur.

Shanghai

– Byen med imponerende arkitektur, enorme skyskrabere og det smukke tv-tårn Oriental Pearl Tower. Shanghai er en smuk metropol med masser af puls, i en kontrastfyldt blanding af gammel og ny kultur.

Hong Kong

– Byen hvor skyskraberne står bygget oven i hinanden. En by omgivet af vand, som du kan se fra udsigtspunktet Victoria Peak. Kør en tur i dobbeltdækkersporvognene, eller se det daglige lysshow A Symphony of Lights. Måske har du også lyst til at prøve verdens længste overdækket rulletrappe Hillside Escalator, som tager dig op ad bjerget.

Natur og kultur

Oplev de enorme teplantager, se den 6.000 mandsstore hær af terracotta-krigere i byen Xian. Eller et besøg til byen, som kaldes paradis på Jorden, Hangzhou med den berømte sø West Lake.

De store pandaer kan du nyde i Chengdu. Eller du kan tage på en vandretur i de grønne Karst-bjerge. Kina kan også tilbyde et krydstogt på Yangtze-floden eller et besøg i en af de mange nationalparker f.eks. Zhangjiajie National Forest Park.

Bonustips til Kina

Tre børn iført farverige jakker står sammen foran en have med lyserøde blomstertræer.

– Det kan være udfordrende at rejse rundt i Kina, fordi der er meget få mennesker, som taler engelsk. Derfor er det en god ide at få hjælp til din ønskede destination. Spørg på hotellet eller en lokal, om de vil skrive adressen på kinesisk, som du så kan vise til taxachaufføren. Alternativt kan du hjemmefra printe adressen med de kinesiske bogstaver.

– Kulturen er meget anderledes i Kina end i Danmark. Det, som vi normalt betragter som ulækkert eller uhøflig, er normalt i Kina. I Kina holder de sig ikke tilbage for at bøvse, smaske eller glo på dig. Du er ofte attraktionen, som de vil tage billeder af. Dette er en del af oplevelsen, så tag det med et smil.

– Der er rigtig mange mennesker i Kina. Så kom i god tid, hvis du skal noget til en bestemt tid. Køerne kan være enormt lange, f.eks. ved billetkontoret på togstationerne.

Fotos:
Alle fotos © Ontrip.dk



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.