Taj Mahal i Indien, et berømt mausoleum opført i hvidt marmor.

Rejseguide til Indien

Indiens store dyrereservater giver dig en oplevelse for livet. Du finder stort set alle slags vilde dyr i et land. Landet er klar til en opdagelsestur gennem imponerende landskaber med slanger, elefanter, løver, aber, pantere osv. Listen er uendelig og landet skal opleves. .

Fakta


  • Republic of India

  • New Delhi (10.100.000)

  • 3.287.000 km2

  • Hindi og engelsk

  • Hindu

  • 1.000.000.000 (2000)

  • Republik

  • Indien grænser op til Pakistan, Kina, Nepal, Bhutan, Bangladesh og Myanmar. De nordøstlige stater er næsten helt adskilt fra resten af landet af Bangladesh. Himalaya bjergene, der rejser sig i nord, the Indus River i vest og Ganges River i øst former en fysisk barrierer mellem Indien og resten af Asien. I Indien finder man næsten alle former for landskab – der er ørken, bjerge, lavlandsområder, frugtbare jorde ved kysten og kølige højlandsområder.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Landet er så stort, at det næsten er umuligt at finde et bestemt tidspunkt, hvor det er mest optimalt at besøge landet. Det afhænger af området, men oktober til marts er de mest behagelige måneder over store dele af landet.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Rupee (Rs)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her

Netcaféer

Der findes netcaféer i alle områder i Indien. Alle større byer har internetcaféer.

Nødhjælp

For at tilkalde nødhjælp i Indien skal man ringe på følgende numre:
Politi (100)
Ambulance (102)

Drikkepenge

På turistrestauranter og hoteller er det normalt, at der bliver lagt 10% oven i regningen for service. På mindre steder er det normalt at give lidt drikkepenge, men ikke nødvendigvis 10%. Ellers er begrebet baksheesh meget udbredt i Indien. Det dækker over, at man mere betaler for at få noget gjort end at give drikkepenge. For eksempel hvis noget er blevet væk, kan det hurtigt dukke op, hvis man betaler baksheesh.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 15.30 i Indien.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 16.30 i Indien.

Vægt og mål

I Indien benytter man metersystemet som målenhed.

Fotografering

Der er en del steder, hvor man skal være forsigtig med fotografering, specielt i nærheden af militær eller grænseovergange. En stor del af befolkningen bryder sig heller ikke om at blive fotograferet, så alt i alt er det en god ide altid at spørge først.

Drikkevand

Alt vand bør koges inden brug.

Elektricitet

I Indien benytter man følgende strømkilde:
220 volts AC, 50Hz

Opførsel

Man bør opføre sig stille og roligt i Indien, der er mange hellige steder, og man bør følge de anvisninger, der er på stedet. Kvinder bør klæde sig, så hele kroppen er tildækket.

Åbningstider

Banker har åbent fra 10.00 til 14.00 (mandag-fredag) og fra 10.00 til 12.00 (lørdag).
Butikker har åbent fra 10.00 til 17.00 (mandag-lørdag).
Kontorer har åbent fra 10.00 til 17.00 (mandag-fredag).

Mad og drikke

Det overordnede ord i indisk madlavning er krydderi. Indien er kendt for at lave virkelig god mad. Specielt karry finder man i de fleste retter. Det er ikke karry, som vi kender det, men en blanding fem-seks forskellige planter og krydderier, der giver den karakteristiske smag. Hvis man får retter med kød, er det mest i den nordlige del af landet kylling eller lam, men mange retter i Indien er rene grønsagsretter, som er helt eminente. Ved kysten kan man desuden få mange fantastiske retter med fisk og skaldyr.
Med hensyn til drikkevarer er the den mest normale drik i landet, mens kaffe bliver mere og mere normalt. Derudover kan man få ret gode indiske øl og indisk gin, rom og vin.

Forhold for handicappede

Der er ikke gode forhold for handicappede i landet, specielt hvis man vil rejse rundt, kan det være svært. Busser er ofte overfyldte og ikke indrettet til handicappede. Yderligere er der meget få steder, man kan komme ind med en kørestol. På trods af dette er der en del handicappede, der tager udfordringen op og rejser til Indien. Et godt råd er at forsøge at kontakte de steder man ønsker at besøge, inden man tager dertil.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Republik dag, 26. januar
Uafhængighedsdag, 15. august
Mahatma Gandhis fødselsdag, 2. oktober
Juledag, 25. december

Overnatning / Hotel

Camping

Der er campingpladser over det meste af Indien, det bedste er at spørge på det lokale turistbureau.

Hoteller

Store, luksuriøse hoteller findes i alle store byer og i de fleste større turistområder. Mellemklasse og billigere hoteller findes i næsten alle byer. Hotellerne rangerer fra 5-star deluxe til 1 stjernede og turist bungalows.

Vandrehjem

Der findes vandrehjem/hostels i næsten alle byer og områder i Indien. Vandrehjemmene er normalt billige overnatningssteder, men der er forskel på kvalitet og pris i de enkelte områder.

Andre overnatningsformer

På mange af floderne i Indien er det muligt at komme på ture og overnatte på husbåde. Der er forskellige standarder, men de har ofte moderne faciliteter med elektricitet, varmt vand og et godt køkken.

Lokal transport

Fly

Der er gode muligheder for at flyve indenrigs i Indien. Der flyves til alle større byer i landet med flere forskellige selskaber. Det kan til tider lade sig gøre at købe et turpas, så man får flere ture til en billigere pris, hvor man kan flyve så ofte, man har lyst på for eksempel 21 dage.
Book flybilletter her.

Bus

Et netværk af busser forbinder det meste af landet. Specielt i bjergområderne er det en god transportmåde, da der ikke kører tog i bjergene. Man skal være opmærksom på, at busserne ofte er overfyldt, i dårlig stand, og at rejsen til tider tager meget lang tid til ikke så mange kilometer.

Tog

Det indiske jernbane system er det største i Asien. Der er over 70.000 kilometer skinner og 7000 stationer. Togene fragter mere end 12 millioner passagerer hver eneste dag. Togene dækker stort set hele landet og er en god og billig måde at rejse på. Tjek den lokale station for afgange og priser. Man kan købe et Indrail pas, det betyder, at man kan køre på alle strækninger i en periode på for eksempel 21 dage. Dette pas kan kun købes af udlændinge og kan reserveres på forhånd i England på denne e-mail adresse: mailto:dandpani@dircom.co.uk.

Taxi

Der er taxier og auto rickshawer i alle større byer i landet. Enkelte kører med taxameter, men det er alligevel en god ide at aftale prisen, inden turen begynder.

Billeje

I mange turistcentre er det muligt at leje en bil med chauffør til at køre en rundt. Det er generelt ikke muligt at leje en bil, hvor man selv kører, men der findes dog enkelte byer, hvor det er muligt.

Båd eller færge

På mange af floderne sejler der husbåde, hvor man kan overnatte. Desuden sejler der en del både og færger ved kysten blandt andet ud til en del af øerne udfor kysten.

Specielle forhold

Det danske Udenrigsministerium påpeger, at det er meget vigtigt, man har en god sygeforsikring og har alle vaccinationer på plads, inden man rejser til Indien. Udenrigsministeriet advarer desuden mod at besøge bestemte dele af landet og i det hele taget skal man passe utrolig godt på sig selv. Det anbefales at man læser Udenrigsministeriets vejledninger inden turen.

Har du fået lyst til at rejse til Indien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud